Címlap » DOE - DRH Együttműködés

DOE - DRH Együttműködés

Fotó: balról Bársony Péter DRH elnöke, jobbra Pál Károly a DOE elnöke

"Dróntörténelmi" jelentőségű megállapodás jött létre a Drónpilóták Országos Egyesülete (DOE) és a Magyar Drón- és Multirotoros Egyesület (DRH) között.

A szerződő felek több alkalommal folytattak közös ismeretterjesztést, technikai bemutatót a drónok felhasználása és lehetőségeinek bemutatása kapcsán és képviselték a "drónozást" egyeztetett módon a döntéshozók és a nagyközönség irányában. Ennek során Felek felismerték, hogy közös együttműködésükkel mindkettő fél számára előnyös, hasznos eredményeket érhetnek el. Erre tekintettel felek elhatározták, hogy a jövőben együtt kívánnak működni több területen.

Az elmúlt időszakban több olyan sikeres rendezvényre is sor került, ahol mindkét fél egymást segítve erősítette az események szakmai tartalmát, illetve lényeges szakmai kérdésekben egyeztetett egymással. Ezt a jó kapcsolatot és előremutató tervek lehetőségét rögzíti a kölcsönösen aláírt együttműködési megállapodás, melyet Bársony Péter a DRH elnöke és Pál Károly a DOE elnöke látott el kézjegyével, valamint a Magyar Drón- és Multirotoros Egyesület, egyesületként is csatlakozott a DOE tagságához.

A DOE a 2018-as évhez hasonlóan, támogatta a Magyar Drón- és Multirotoros Egyesület szárnyai alatt induló magyar drónválogatottat, a 2019 decemberében Ningboban megrendezett FAI World Drone Racing Championship elnevezésű, drone racing világbajnokságon való részvételének érdekében.

A FAI licencet, illetve Magyar Modellező Szövetség tagságot igénylő versenysportokban részt vevő tagjainak támogatását célkitűzésként szem előtt tartva, a DOE transzparens adminisztratív lehetőséget biztosít FAI licenc igényléséhez, valamint a Magyar Modellező Szövetség tagságába való belépéshez a Magyar Drón- és Multirotoros Egyesület "versenyzőjeként" nyilvántartva. A DOE a tagíjat megfizető magánszemély tagjai számára, meghatározott feltételek szerinti támogatást nyújt ezen igénylési folyamatok során. Ezzel a lépéssel az érintett DOE tag, a DOE felületein keresztül intézheti az ezirányú igényeit.

Az együttműködés eredményeképp a jövőben több jelentős interakció megvalósulása várható.

A DRH számít a DOE segítségére a versenysport társadalmi megismertetésében és elfogadásában, valamint az utánpótlás-nevelési feladatokban.  Hosszútávú célunk integrálódni a világversenyeket rendező országok sorába, valamint versenycsapatok indítása akár több nemzetközi szériában is.
Szigorúan egyeztetett keretek mentén pedig egymás közös érdekeinek képviseletében segítjük elő a közös jövő kialakulását és a várható új szabályozás integrálását. Közösen fellépve egységes arculatot tudunk képviselni, amely érdekeink hathatósabb érvényesítésének záloga.

 

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 
 

Facebook