Címlap » Kiegészítő tájékoztatás DOE-DRH-MMSZ-FAI adatátadással kapcsolatban

Kiegészítő tájékoztatás DOE-DRH-MMSZ-FAI adatátadással kapcsolatban

A Drónpilóták Országos Egyesülete, valamint a Magyar Drón- és Multirotoros Egyesület (DRH) között létrejött együttműködési megállapodás keretében lehetőség nyílt arra, hogy a DOE tagok sportcélú FAI licenc-et igényeljenek.

A Magyar Drón- és Multirotoros Egyesület (DRH) által szervezett versenyeken kizárólag MMSZ tagsággal, míg a FAI vagy nemzetközi versenyeken való részvétel esetén FAI licenc-el kell rendelkezni.

A FAI Licensz érvényességéhez elengedhetetlen a Magyar Modellező Szövetség (MMSZ) tagság, ezt jelenlegi lehetőségeink szerint mint a Magyar Drón- és Multirotoros Egyesület (DRH) versenyzőjeként kezelve lehet megtenni, ez adatátadással jár.

Az ügyintézés során a következő adatokra és adatátadásra van szükség a Drónpilóták Országos Egyesületének (DOE) részéről:

  • Vezetéknév
  • Keresztnév
  • Születési dátum
  • Irányítószám
  • Város
  • Lakcím
  • Telefon
  • Email
  • Honlap (értelem szerűen ha van)
  • Becenév 

A DOE tag önkéntesen adja meg, illetve járul hozzá az adatok továbbításához a DOE rendszerének használatával.

Az adatkezelés célja a FAI licenc, illetve a MMSZ tagsági ügyintézési folyamatok biztosítása. Ebben az esetben a FAI adatfeldolgozó lesz, melynek értelmében csak licenc kiadásához, vagy a kiadás megtagadásához használhatja az adatokat, harmadik félnek nem adhatja át. Megkerülhetetlensége miatt az MMSZ adatfeldolgozó lesz, az adatokat a tagsági nyilvántartásához, valamint  FAI licenc kiadásához, vagy a kiadás megtagadásához használhatja az adatokat, mégpedig úgy, hogy a FAI licenc-re értendően további adatfeldolgozóként, a FAI-t veszi igénybe. A Magyar Drón- és Multirotoros Egyesület (DRH) adatfeldolgozó lesz, az adatokat a tagsági nyilvántartásához, valamint  FAI licenc ügyintézéséhez használhatja fel, illetve továbbíthatja.

Az adatok kezelésének időtartamát, valamint további felhasználási lehetőségeit az Magyar Modellező Szövetség (MMSZ), a Magyar Drón- és Multirotoros Egyesület (DRH) és a FAI adatvédelmi irányelvei szabályozzák.

A DOE rendszerének használata során, a DOE igénybe veszi a mindenkori adatvédelmi dokumentációjában szereplő szolgáltatókat.

2020.01.11.

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook