Címlap » Előzetes tájékoztatás a 2021 évi biztosítással kapcsolatban

Előzetes tájékoztatás a 2021 évi biztosítással kapcsolatban

Tisztelt Drónpilóta!
 
Szeretnénk tájékoztatni az új felelősségbiztosításról, valamint megnyugtató információkkal ellátni Önt.
 
2021. 01. 01-től jelentős változások lépnek életbe a légügyi szabályozásban, amik a felelősségbiztosításra is kihatnak. Az új légügyi szabályozásnak egyelőre csak a tervezete ismert, ami tévhitekre és félreértésekre adhat okot. 
 
A DOE és a Groupama biztosító folyamatosan nyomon követi a légügyi szabályozás alakulását. Felkészültünk az új biztosítási környezetre és az aktuális információk alapján dolgozunk a pilóta nélküli légi járművek új kötelező felelősségbiztosításán. Mint eddig is, úgy a továbbiakban is szakértő kezekben lesz légi járművének biztosítása!
 
A pilóta nélküli légi járművekre (eddigi ismereteink szerint 120 gr összfelszálló tömeg felett) kötelező felelősségbiztosítást kell kötni. 
 
Fontos tudni az új kötelező felelősségbiztosításról, hogy a KGFB-hez hasonlóan a konkrét eszközre -és az üzembentartójukra- kell kiállítani. 
 
Akik jelenleg rendezvénybiztosítás vagy bármely hasonló csoportos biztosítás keretében légi jármű üzemeltetőként biztosítottak (vagy biztosították légi járművüket) azoknak át kell állniuk erre a légügyi szabályozás által előírt kötelező felelősségbiztosításra.
 
A minél zökkenőmentesebb átállást a DOE és a Groupama biztosító együttműködve igyekszik lebonyolítani a tagok számára.
 
Amíg a törvénytervezet nem végleges addig nem szeretnénk senkit sem megtéveszteni hetente változó információkkal. Az új felelősségbiztosítás szolgáltatásait, feltételeit és díjait -már több verziót kidolgoztunk- azonnal közzé tesszük amint minden légügyi szabályozási feltétel adottá válik. Megnyugtatásul: az új felelősségbiztosítás nem fog jelentősen eltérni a jelenlegi felelősségbiztosítástól.
 
A gördülékeny lebonyolítás érdekében a segítségét szeretnénk kérni ugyanakkor cserébe segítséget is nyújtunk Önnek. Segítjük az új szabályozás megismerésében, végig vezetjük a szabályozás által előírt -a pilóta nélküli légi járművekre vonatkozó- adminisztrációs és regisztrációs folyamatokon.
 
Kérjük, hogy az elkövetkező időszakban kísérje figyelemmel e-mail-es megkereséseinket és szíveskedjen mielőbb válaszolni rájuk (ezek lehetnek biztosítási adatok pontosításai, légi jármű adatainak bekérése, biztosítási kategória kiválasztása). 
 
Az alábbi elérhetőségeinken forduljon hozzánk kérdéseivel,
Üdvözlettel:
Szarvas László
Pilóta nélküli légi járművek biztosítása, Groupama biztosító
biztositas (kukac) doe.hu
+36 30 733.77.23
 
Pál Károly 
Elnök, DOE
karoly.pal (kukac) doe.hu
+36 30 836-7509

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook