Címlap » Érdekességek a nagyvilágból

Érdekességek a nagyvilágból

Több mint 2000 fővel tervezi bővíteni dolgozóinak számát az Amazon az Egyesült Királyságban – tudta meg a Bloomberg. Az amerikai hírügynökség információ szerint a társaság többek közt software fejlesztőket, mérnököket és adattudósokat keres a bővítés apropója pedig az, hogy nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a legújabb technológiáik, így többek közt az Alexa és a drónokkal történő csomagkiszállítás fejlesztésére.
 
2019.07.09.
Drón segítségével küzdenek Dániában a hajózási hatóságok a környezetszennyezés ellen.  Az Európai Tengerészeti Biztonsági Ügynökség (EMSA) által kifejlesztett rendszer lényege, hogy a szakemberek a levegőből monitorozzák a tengeri járművek kénkibocsátási szintjét végig a Nagy-Bælt tengerszoros mentén. Azért ezen a szakaszon, mert itt közlekednek napi szinten a Balti-tengerről érkező és odafelé tartó nagyobb tartályhajók.
2019.07.09.

A minap egy másik hasznos cél érdekében tett előrelépések mellett, lehetőségem nyílt látogatást tennem a Magyar Katonai Térképészet Szakmatörténeti Múzeumában.

2019.03.20.
Bódig Krisztián imád mindenféle elektronikus kihívást és ahogy az lenni szokott igénye mutatkozott egy időmérő rendszerre. Jó sokáig kellett fűznöm, hogy meséljen róla kicsit de végül győzedelmeskedtem! :)
Szerintem egész jó kis időmérő sikeredett belőle. (Attila)
2018.07.07.
Az R.C.S időmérő megalkotása után Krisztián érezte, hogy még nem igazán teljes a rendszer, ezért nevet adott a gyereknek és megalkotta hű segítőjét Esztert. Megkértem hát ismét, hogy mutassa be nekünk az időmérő ezen részét is. (Attila)
2018.07.07.
Már a kezdetektől fogva nagy érdeklődéssel követem Csajtai Kristóf időmérő fejlesztését, akit legtöbben a Drone Racing Hungary (DRH) kapcsán ismerhettek szervezői és versenyzői oldalról is.
Megkértem hát, hogy meséljen nekünk kicsit erről az igencsak jól sikerült eszközről, hogy honnan is indul és hová tart a fejlesztés. (Attila)

Amikor az embert felhergelik Máltán, avagy hogy lett időmérőm...

2018.07.07.

Az Egyesült Államokban kezdték el talán először hivatalosan az úgynevezett X Class FPV Drón versenyeket, a 800-1200mm közötti motor-motor távolságú csodagépekkel.
Sajnos Európában még nem igazán tudott elterjedni, bár én már úgy megnéznék egy ilyen versenyt testközelből is! Ugyanúgy kell repülni velük mint a kisebb FPV Racer gépekkel, csak ez esetben egy hatalmas tehenet irányítgat az ember, valami kegyetlen teljesítmény mellett! :)

2018.06.01.

A Real Drone Simulator egy hazai fejlesztésű szimulátor ami  azzal a céllal készül, hogy a szórakoztatás mellett meg tudjátok ismerni a különböző drónok irányítását úgy, hogy eközben ne törjétek össze a saját gépeiteket, vagy ne veszélyeztessetek másokat. Természetesen már egy jó ideje elérhető a program, viszont nálunk még nem esett szó róla, hátha van aki nem ismeri.

2018.05.27.

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 
 

Facebook