Címlap » Érdekességek a nagyvilágból » Amazon: fókuszban a drónos csomagszállítás

Amazon: fókuszban a drónos csomagszállítás

Több mint 2000 fővel tervezi bővíteni dolgozóinak számát az Amazon az Egyesült Királyságban – tudta meg a Bloomberg. Az amerikai hírügynökség információ szerint a társaság többek közt software fejlesztőket, mérnököket és adattudósokat keres a bővítés apropója pedig az, hogy nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a legújabb technológiáik, így többek közt az Alexa és a drónokkal történő csomagkiszállítás fejlesztésére.
 
Közismert, hogy az Amazon már évek óta ígérgeti a pilóta nélküli gépekkel való csomagkiszállítást, idén június 5-én pedig újabb ambiciózus bejelentést tettek. A Las Vegasban megrendezett konferenciájukon bemutatták azt a modellt, amely szerintük rövid időn belül valóban lehetővé tesz a csomagok célba juttatását drónokkal.
 
Az Amazon Prime Air modellje, az MK27 elvileg egyszerre 15 mérföldet (körülbelül 24 kilométert) tud repülni és a 2,5 kilogramm alatti csomagokat kevesebb, mint 30 (!!!) perc alatt célba tud majd juttatni. Tervezői szerint ráadásul a legújabb AI technológiáknak köszönhetően nagyon biztonságos és kitűnően tud vertikálisan fel illetve leszállni, valamint horizontálisan repülni.
 
Elvileg hónapokon belül megkezdik a programot az Egyesült Államok területén, de ne igyunk előre a medve bőrére. A cég terveinek többek közt gátat szabhat, hogy egyelőre nincsen meg a drón bevetéséhez minden szükséges engedélyük. Az USA Szövetségi Légügyi Hivatala például egyelőre nem adott zöld jelzést a cégnek. Egyelőre egyébként maga az Amazon sem árulta el, hogy hol teszteli majd először a rendszert.
 
Kép forrása:  JORDAN STEAD / Amazon

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 
 

Facebook