Címlap » Érdekességek a nagyvilágból » Látogatás a Magyar Katonai Térképészet Szakmatörténeti Múzeumban

Látogatás a Magyar Katonai Térképészet Szakmatörténeti Múzeumban

A minap egy másik hasznos cél érdekében tett előrelépések mellett, lehetőségem nyílt látogatást tennem a Magyar Katonai Térképészet Szakmatörténeti Múzeumában.

A dolog érdekessége, hogy a múzeum egy katonai objektumban található, ezért a bejutás nem volt olyan egyszerű, mint egy átlagos múzeumba. Nem is az a lényeg, hanem a tartalom ami bent fogadott, hát az valami hihetetlen. Bevallom nem vagyok egy múzeumba járó típus, de itt mintha egy kézzelfogható élő történelemórán lettem volna, ugyanis nagyon komoly tárlatvezetést kaptam mellé. Hatalmas beleéléssel végig lettem vezetve, hogy ki kicsoda, ki mit hozott létre, kinek milyen szerepe volt a hazai katonai illetve polgári térképészet fejlődésében, ezen belül milyen eszközöket használtak az adott időszakokban.

A múzeum honlapja szerint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Magyar Katonai Térképészet Szakmatörténeti Múzeuma,1981-től látogat­ható az MH Térképész Szolgálat épületében. A gazdag gyűjtemény átfogó képet ad a világhírű magyar katonai térképészet történe­téről, a Katonai Felmérésektől egészen napjainkig.

Köszönettel tartozok a MH Geoinformációs Szolgálat (MH GEOSZ) illetékeseinek, akik lehetővé tették számomra ezt az élményt. Arra buzdítok mindenkit aki érdeklődik a térképészet és annak történelme iránt, hogy legalább egyszer az életben keresse fel ezt a múzeumot. - R.A.

 

GEOSZ

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook