Címlap » Események » Digitális Napok a Digitális Erőműben 2017.11.10-11.

Digitális Napok a Digitális Erőműben 2017.11.10-11.

2017.11.10. - 2017.11.11.
Ózd, Digitális Erőmű

Digitális Napok

A Forum Hungaricum Nonprofit Kft. ózdi intézményegysége, a Digitális Erőmű szervezésében zajlott Digitális Napok elnevezésű kétnapos rendezvényen
(2017. november 10–11.) a digitális világ legfrissebb technológiai vívmányai és innovatív fejlesztései mutatkoztak be széles nézőközönség előtt.
Robotokkal, drónokkal, 3D-modellekkel és virtuális eszközökkel találkozhattak az érdeklődők a felújított gyárépület multifunkciós nagycsarnokában.
Az országos egyesületek, az e területen jártas szakemberek, cégek kiállításai mellett a helyi szakközépiskola is képviseltette magát.
A kiállításon bemutatott tárgyakat, programokat az ide látogatók ki is próbálhatták. Általános sikert arattak a drónsimogatóban kipróbálható quadkopterek, a VR-szemüvegek és a segway-ek; a legkisebbeket a sávkövető robotautók és a hologrampiramis ejtette ámulatba, míg a felnőttek felmérhették koncentrációs képességüket egy digitális program segítségével. 

A Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, Deutsch Tamás fővédnöksége alatt megvalósult programot megtisztelte jelenlétével Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, aki a megnyitón tartott beszédében elismerően szólt az intézményben folyó szakmai munkáról. Riz Gábor országgyűlési képviselő és megyei fejlesztési biztos, valamint Lovas Lajos ügyvezető igazgató a digitális kompetenciafejlesztés fontosságát hangsúlyozta.

A Digitális Napokon több mint 800 érdeklődő vett részt, ám aki most nem tudott ide ellátogatni, annak jó hírül szolgálhat, hogy a bemutatott robotikai és virtuális eszközök egy része (drónszimulátor, quadkopterek, VR-szemüvegek, sávkövető robotautók) az intézményben állandó attrakcióként elérhető lesz, sőt robotika szakkör, illetve digitális műhely elindítását is tervezik.

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook