Címlap » Események » DKR nyílt nap - Tahitótfalu - 2019.06.14-16

DKR nyílt nap - Tahitótfalu - 2019.06.14-16

2019.06.14. - 2019.06.16.
Tahitótfalu, DKR Modellreptér

2019. június 14-16-án a Dunakanyari Repülősök a DOE (Drónpilóták Országos Egyesülete) részvételével nyílt hétvégét tartott a DKR modellreptéren. Sajnos az előrejelzett hőségriadó miatt sokan az otthonmaradás mellett döntöttek, vagy épp a gépeiket hagyták otthon. Ennek ellenére az ott megjelentek igyekeztek jól érezni magukat. Ezen a találkozón debütált a DOE néhány újonnan beszerzett eszköze is, melyek a későbbi rendezvények hasznos kiegészítői lehetnek,

Fotóalbum a DOE facebook oldalán


Előzmény:

2019. június 14-16-án a Dunakanyari Repülősök a DOE (Drónpilóták Országos Egyesülete) részvételével nyílt hétvégét tart a csodaszép környéken elhelyezkedő DKR modellreptéren.

Amennyiben az időjárás is úgy akarja, ez a hétvége leginkább a pihenésről és a barátok találkozásáról fog szólni és persze a repülésről. A kellemes időtöltés mellett lehetőséged nyílik beszélgetni a DKR csapatával, illetve DOE elnökségi tagjaival is. 

A nyílt napon a fő szerepet a scale repülő modellek, FPV repülők, kisebb habgépek kapják, ennek a prioritásnak figyelembevételével lehetőség nyílik multikopterek, drónok használatára is.

Minden repülés alapfeltétele a modellreptér parancsnokával történő előzetesen egyeztetés, felelősségbiztosítás megléte és a többi repülésben résztvevővel való teljeskörű tisztelet.
A modellreptéren a repülések számára eseti légtér áll a rendelkezésre, viszont figyelembe kell venni, hogy a helyszín véges számú vendéget tud fogadni.

Gyere, mutasd meg a legszebb repülődet, mutasd meg a repülőtudásod, mutasd meg magad és ne felejtsd el hozni a családod is! :)
Mi már június 14-én éjjel kint alszunk, a tervek szerint 16-ig maradunk, június 15-ét mint közbenső napot tekintjük nyílt napnak az érdeklődők számára. Ha korán jössz, akkor is szeretettel várunk!
Ennek megfelelően fix program beosztást nem készítünk, lényeg, hogy mindenki jól érezze magát!

Várható betétprogramok az alapokon felül:

 • FoamHawk Kupa 2019.06.15.
  • Nevezések ~10 30-ig, első start előreláthatóan 11:00 - 11:15 között. Várjuk a régi és új résztvevőket.
    
 • "Drónfoci"  -FPV foci- A Dél-pesti FPV klub évadnyitó rendezvényéhez hasonlóan a játékosok fentről FPV szemüvegben látják önmagukat és úgy kergetik a labdát.
   
 • DOE RC Modellrepülő szépségverseny
  Nevezések előreláthatólag  2019.06.15. 11:30-ig helyszíni fotóval, ezt követően feltöltés következik és szavazás az esemény Facebook oldalán.
  • ​Scale (élethű) modellrepülő
  • Elektromos modellrepülő
    

Az eseményen kép és videóanyag kerülhet rögzítésre, melyek az interneten és a különféle médiákban publikálásra kerülhetnek.

Fontos:

- nagyon meleg várható, arra kérünk, hogy hozz magaddal kellő mennyiségű folyadékot!

- Naptej, napozókrém stb használata nagyon ajánlott!
- annyi ételt hozz magaddal ami számodra és a családodnak elegendő
- szemetelni tilos, mindenki hazaviszi a saját szemetét.
- amennyiben valaki rendbontóan viselkedik, megkérjük a távozásra.

A helyszín többféleképp megközelíthető, autón kívül  többek között akár gyalogosan, akár biciklivel is.

Volánbusz:
Szentendre – Tahitóthfalu Váci rév 890-es busz (https://menetrendek.hu/)
Minden óra 25-kor indul  6-19 óra között és nagyjából fél órát vesz igénybe az út.
Érdemes a Váci rév előtti útszéli megállóban leszállni, mert kevesebbet kell sétálni.

 


DKR Modellreptér
 

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook