Címlap » Események » Drón & Robotika Show 2.0 - Sopron - 2017.03.31. - 2017.04.01.

Drón & Robotika Show 2.0 - Sopron - 2017.03.31. - 2017.04.01.

2017.03.31. - 2017.04.01.
Sopron, Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ

Március végén a soproni Liszt Ferenc Kulturális Központban került megrendezésre a "Drón & Robotika Show 2.0" rendezvény, ahol egyes programok lebonyolításában Egyesületünk, a Drónpilóták Országos Egyesülete (DOE) is aktív szerepet vállalt.

A Drón & Robotika Show állomásai remek lehetőséget kínálnak a DOE számára, hogy a pilóta nélküli légijárművek iránt érdeklődő közönséggel történő személyes találkozások alkalmavál tájékoztatást adjon a legális és etikus drónhasználatról, a jelenlegi és a várható szabályozásról, valamint az egyesület tevékenységéről. Ezen kívül az Egyesület különböző programokkal és kiállított eszközökkel próbálja felkelteni az érdeklődést. A rendezvényen két pavilont állítottunk fel, amelyekben a látogatók szimulátorokon próbálhatták ki a multirotoros és merevszárnyú repülőeszközök irányítását, valamint a "drónsimogatóban" már biztonságos körülmények között valódi kisméretű drónokat is reptethettek. A nap végére a drónsimogatóban használt kopterek és a személyzet is kellőképpen elfáradt, de megérte a befektetett munka, mert ezernél is több, vidám pilótajelölt fordult meg pavilonjainkban.

Az egyesület tagjai az FPV versenypályán látványos repülések során bizonyították képességeiket. A 10x12 méteres, hálóval körbevett és ledekkel kivilágított pályán a kis versenygépek száguldoztak, a fedélzeti kamerák képét pedig a Kulturális Központ összes kivetítőjén követhette a közönség. A versenyek csúcspontján a kétszintes lelátó zsúfolásig megtelt. Két vendégpilótánk, a szlovák Lubo és Marek is kitett magáért, számukra ez jó gyakorlási lehetőség volt, a közönségnek pedig remek látványosság, a hangulathoz illő zenével.

Az eseményről természetesen képek is készültek, a galéria elérhető a Facebook oldalunkról, vagy erre a linkre kattintva közvetlenül.

 

Előzmény:

Velünk is találkozhatsz Sopronban a Drón és Robotika Show 2.0-n!
A Drónpilóták Országos Egyesületének standján hobbi és a professzionális célú repülő eszközök, információs pult, drón szimulátor, DOE drónsimogató, kopteres ügyességi verseny, micro multi FPV race bemutató és egyéb különlegességek várnak.

A Drón & Robotika Show 2.0 programjairól itt találsz bővebb információt

 A Drón & Robotika Show nem más, mint az innovatív technológiák és kutatások parádéja, ahol Magyarországon eddig sosem látott ipari-, házi, és szórakoztatóipari gépei mellett érdekes előadások keretein belül tekinthetünk be a jövő technológiájába.
A látogatók megismerkedhetnek a legmodernebb, ipari, mezőgazdasági és versenydrónokkal, a Drónsimogatókban animátorok segítségével a közönség elsajátíthatja a multikopterek vezetését. A "legek" kiállításán a fantasztikus drónshow-k mellett tudományos előadások, virtuális valóság, 3D nyomtatás, robot és drónépítő workshopok várják a közönséget.
Az ipari robotika ászai és a legjobb hazai egyetemek és kutatólaborok is tiszteletüket teszik a kiállításon, amellett, hogy minden megvásárolható, ami a drónozáshoz csak kellhet.
Kicsik és nagyok egyaránt elmerülhetnek a robotok és drónok világában, így garantált, hogy 0-99 éves korig mindenki megtalálja a maga programjait a március 31-én, és április 1-én.

 

Esemény videók: 

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook