Címlap » Események » Egy nap, egy út! - Budakalász - 2019.05.19

Egy nap, egy út! - Budakalász - 2019.05.19

2019.05.19.
Budakalász, Auchan parkoló

A Szentendre Város Baleset Megelőzési Bizottsága és Esztergom Rendőrkapitányság Városi Baleset-megelőzési Bizottság főszervezésében 2019.05.19-én az „Egy nap egy út” motoros jótékonysági teljesítménytúrán, mi is közreműködtünk a budakalászi helyszínen.
A DOE sátrában illetve mellette, a MyActionCam és az OpenStreetMap Hungary közreműködésével álltunk az érdeklődők rendelkezésére.

A helyszínen megtekinthető volt egy DJI Mavic 2 Enterprise Dual amely nagy segítséget nyújthat különféle kutatás-mentési feladatoknál, hiszen a hozzá tartozó felszereltségen (100 dB-es hangszóró, a dupla LED-es lámpa és a repülőgépeken használt, szintén LED-es villogó rendszer) kívül, a dupla kamerából az egyik egy hőkamera.
A másik bemutatott gép egy DJI Phantom 4 RTK volt, amely egy kompakt drón megoldás, ami tökéletesen kielégíti a térképészet és földmérés igényeit nagy felbontású kamerájával és a centiméter pontos RTK adatok rögzítésével.

Talán nem is gondolnánk, de a rendőrség is használ OpenStreetMap térképeket! Egyik ilyen a Rendőrségi térképtár.

Köszönjük a szervezőknek a részvételi és közreműködési lehetőséget, a támogatóknak pedig a segítséget.

 

Galéria a Szentendre Város Baleset Megelőzési Bizottsága Facebook oldalán

 


Előzmények:

Kedves tagunk, kedves érdeklődő!
2019. május 19-én vasárnap délelőtt, várunk sok szeretettel egy kötetlen beszélgetésre az Auchan Budakalász parkolójában a DOE sátorban.

Az eseményen fénykép és videófelvétel készülhet, melyet a Drónpilóták Országos Egyesülete valamint a program többi szervezője felhasználhat ismeretterjesztési és promóciós célokra.
A részvétellel automatikusan elfogadod és tudomásul veszed.

Az esemény felett és mellett aktivált eseti légtér fog működni, melyben egy erre már kijelölt operatív csapat fog repüléseket végrehajtani.
A légtérfelelős előzetes engedélye nélkül a légtérbe berepülni szigorúan tilos!

 


Szentendre Város Baleset Megelőzési Bizottsága

Egy nap egy út! 2019. május 19. 
Álmodtunk egy nagyot! Zsaruk, polgárőrök és mentősök a Dunán innen!
 
Legyen egy nap, amikor összehozzuk a KÉK motorosokat a többi géplovassal. Egy napon, egy útra. 
Mutassuk meg, hogy lehet kulturáltan, szabályosan motorozni együtt.
Mutassuk meg, hogy adni jó és ha már együtt vagyunk ajándékozzunk meg nehezebb sorsú családokat Esztergomban és Szentendrén, ezért nevezési díj nincs kérünk csak dobjunk össze ajándékokat 5-12 év közötti korosztálynak , lehet egy játék, egy könyv, színes ceruza, bármi ami belefér és örömet tudunk szerezni ezzel egy gyermeknek. 
A túra egyben megmérettetés is, melyben az első női és férfi helyezett díjazásban részesül, illetve külön díjak is kiosztásra kerülnek. 
A túra Budakalászról indul egy „egymásnak örülős” megnyitó keretében, majd Esztergomban ér véget egy záróbulival, ahol a díjjak átadásra kerülnek. 
A közös utazásra online lehet regisztrálni, a link 2019. május 01-én kerül ki Szentendre Város Baleset Megelőzési Bizottsága és Esztergom Rendőrkapitányság Városi Baleset-megelőzési Bizottság Facebook oldalára. Mindenki saját motorral indulhat, saját felelősségére. 
Aki idén nem lesz ott az jövőre csatlakozhat ezért kérjük járuljatok hozzá hogy fénykép és videófelvétel készülhessen a túra ideje alatt, melyet különböző internetes portálon megosztunk. Nem csak a közös motorozás élménye jut nekünk, a résztevők között értékes ajándékok lesznek kiosztva, a feladatok teljesítése alapján. 
A túra két részből áll: első rész a szentendrei területen lévő állomáshelyeken lévő feladatok teljesítése, majd 13:00 órakor legkésőbb Esztergom térségébe fogunk érkezni és ott is lesz három állomáshely remek feladatokkal. Érkezés után a zárórendezvény helyszínén minden résztvevő kap egy finom vacsorát, és átváltunk koncert látogatóvá!
 
Várunk mindenkit, aki szeret adni, szeret szabályosan közlekedni és szeretne egy élmény dús szép napot eltölteni a Dunakanyarban. 

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook