Címlap » Események » II. Szezonnyitó RC modellező családi nap - Hajdúszoboszló - 2017.05.14.

II. Szezonnyitó RC modellező családi nap - Hajdúszoboszló - 2017.05.14.

2017.05.14.
Extreme Airfield Hajdúszoboszló
2017. május 14-én az Extreme Airfield Hajdúszoboszló Klub/Egyesület meghívására a Drónpilóták Országos Egyesületének (DOE) tagjai is részt vettek a II. Szezonnyitó RC modellező családi napon, ahol egész nap a modellezésé volt a főszerep. A rendezvény keretén belül remek alkalom nyílt a kapcsolatépítésre és a modellezés területeinek bemutatására.
A DOE tagjai biztonságos keretek között, védőhálós pavilonban biztosítottak lehetőséget kisméretű multirotoros gépek kipróbálására, ahol egy kicsit maguk az érdeklődők is "Drónpilótáknak" érezhették magukat.
Tagjaink, aktív modellezők lévén, néhány kör erejéig maguk is levegőbe emelték a gépeiket.
Köszönjük a szívélyes fogadtatást és nem utolsó sorban a sok érdeklődést.
Természetesen fotókat is készítettünk, melyeket fel is töltöttünk a Facebook oldalunk II. Szezonnyitó RC modellező családi nap - Hajdúszoboszló albumába!
 
 
Modellező Élménynap - A modellezés tanít, nevel, szórakoztat!
 
Interaktív programjaink megvalósulásával az eddigi modelltalálkozóktól eltérően nem csak a modelleké és a modellezőké lesz a főszerep. Egyesületünk összeállított egy komplex interaktív programcsomagot, amelynek köszönhetően a modelltalálkozóra kilátogató gyermekek és felnőttek aktívan is belekóstolhatnának a modellezés világába. Célunk, hogy a rendezvény ideje alatt folyamatosan lehetőséget biztosítsunk aktív modellezésre, bevonva a kilátogató lakosságot, turistákat, hogy a családok tartalmas és kreatív módon tölthessék el idejüket.
Interaktív programjaink minden esetben tapasztalt modellező közreműködésével zajlanak! A programokban használt távirányítású eszközök nem játékok, hanem üzembiztos, minőségi RC modellek. 
Kiállított modelljeinkről szakembereink információkat, a modellezés szabályairól felvilágosítást nyújtanak a rendezvény teljes ideje alatt. A rendezvényen a családok minden tagjának biztosítunk kikapcsolódási, feltöltődési lehetőséget. Interaktív programjaink felnőtteknek, gyermekeknek, izgalmas szülő-gyermek csapatfeladatokkal nagy mértékben hozzájárulnak az ügyesség, a koordináció, a koncentráció és a finom motorika fejlesztéséhez. 
 
Most tiéd lehet az irányítás!
Oktatási és interaktív eszközeinkkel lehetőséget nyújtunk az érdeklődőknek, hogy kipróbálják ezt a műszaki sportot. Az interaktív programokat, foglalkozásokat és feladatokat úgy válogattuk össze, hogy a gyermekek és felnőttek akár együtt is játszhatnak, alkothatnak, versenyezhetnek és fedezhetnek fel újdonságokat. Részt vehetnek játékos tankcsatában, távirányítású munkagépekkel rakodási, szállítási és daruzási munkálatokat végezhetnek. A modellek kipróbálását és a megoldandó feladatok összeállítását gyermek és felnőtt látogatóink érdeklődésének, ügyességének megfelelően alakítottuk ki, hogy minden korosztály örömét lelje bennük. Célunk, hogy programunkról új és maradandó ismeretekkel, tudással és közös élményekkel térjen haza minden résztvevő.
 
Modellrepülők, modellhelikopterek szimulátoros irányítása
Repülőeszközeink irányítását a rendezvényen letelepített szimulátoron szakembereink segítségével gyermekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatják realisztikus formában. Átélhetik a felszállás, irányítás, esetleg leszállás, és eleinte leggyakrabban a zuhanás izgalmait. Mindez valódi irányítópulttal végezhető, mégis anyagi kár mentesen megtapasztalva a modellvezetés nem könnyű, de lebilincselő élményét.
 
FPV élmény modellautó vezetéssel
Vendégeink a mai nagy divatnak örvendő FPV (First Person View) modellvezetést is ki tudják próbálni autópályánkon, versenyautóra szerelt valós jeltovábbító kamerával és videojel vételre alkalmas szemüveggel. Ezzel a technikával részt vehetnek tanklövészeten, ami ebben a formában valósághű vezetési élményt nyújt. A járművek vezetői átélhetik a belső kamerás látvány kapcsán azt az érzést, mintha az autókban vagy tankokban ülnének. A modellpálya területén lehetőség nyílik a kamera repülőeszközre helyezésével repülés közbeni FPV élményre. Ekkor egy tapasztalt modellező irányítja a pilóta nélküli légi járművet, az érdeklődők pedig a szemüvegen keresztül utasként élhetik át a repülést.
 
Rendezvényünkön láthatók lesznek műrepülő-, háborús vadász-, vitorlázó és sugárhajtású repülőgépmodellek, helikopterek, quadrokopterek, autók, tankok, munkagépek, motorkerékpárok modell változatai. Mindezek látványos bemutatóit, versenyét a lelátós 1/10 és 1/8 méretarányú autók számára épített, 4m x 200m méretű off-road autópályán, valamint az 1600 m2 méretű, védőhálóval ellátott füves modellrepülőgép felszállópályán csodálhatják meg az érdeklődők. A rendezvényen kiállítással, vásárral, gyermekprogramokkal és tombolával is színesítjük a napi látnivalókat. Ingyenesen használható trambulinnal, lufiosztogatással, kreatív sátorral, csillámtetoválással várjuk a legkisebbeket. 
Büfénkben bográcsban készült ételek, debreceni páros, sült kolbász, kávé, üdítő, ásványvíz kapható kedvező áron. 
A belépés ingyenes! Az interaktív programok a helyszínen vásárolt támogató jeggyel vehetők igénybe (500 Ft/aktivitás).
Hajdúszoboszló városában rengeteg szálláslehetőség, fürdőzés és városnéző kisvonatozás áll rendelkezésre a messzebbről érkező, több napot eltöltő látogatók számára. Messzebbről érkező vendégeink figyelmébe ajánljuk a www.krisztinaapartman.eu szálláshelyeit.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt! :-)
Esemény videók: 

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook