Címlap » Események » OSM-DOE meetup Budakalász - 2019.05.19

OSM-DOE meetup Budakalász - 2019.05.19

2019.05.19.
Budakalász, Auchan parkoló

2019 május 19-én az OpenStreetMap Hungary és a Drónpilóták Országos Egyesülete közös "terepi" meetupot tart a délelőtti órákban.

Együttműködésben az OpenStreetMap Hungary-vel szeretnénk bemutatni a rendezvényen az OpenStreetMap erősségeit és a lehetséges közreműködési módokat.

Az OpenStreetMap – a világméretű, közösségi összefogásból épülő térképi adatbázis jól használható a közúton történő navigációhoz, érdekes helyek (POI) kereséséhez országhatáron belül és azon túl is. Az offline is használható, Androidon és iOS-en is elérhető OpenStreetMap alapú navigációs szoftverek, hangos, akár magyar nyelvű útba igazítást adnak a térképen megjelenített javasolt útvonalhoz. A térképet a közösség építi, a megadott szabályok szerint. Így mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy társadalmi munkában segítse a térkép bővítését, javítását.

A rendezvényen bemutatjuk, milyen OpenStreetMap alapú navigációk érhetőek el, azokat mire és hogyan lehet használni.

A meetup jellegéből adódóan, ez egy kötetlen terepi beszélgetés lesz, várhatóan helyszíni bejárással egybekötve.
Fő témája az OpenStreetMap térképezés segítése drónos felméréssel, engedélyeztetési folyamatok, általános kötetlen brainstorming.

Helyszíne a Budakalászi Auchan parkolójában az "Egy nap, egy út!" jótékonysági teljesítménytúra eseményen belül.
Keresd a DOE sátrát!

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook