Címlap » Felhívás a DOE Jogsegély programra

Felhívás a DOE Jogsegély programra

Fotó Forrása: Pixabay https://pixabay.com/photo-3923009/

Tisztelt Tagok!
 

Ezúton szeretném felhívni figyelmeteket a DOE Jogsegély programra.

Jelenleg a közösségi média tele van a drón pilóták fotóinak és videóinak jogtalan felhasználásával. Az egyesület célja a jogszerű és biztonságos repülés elősegítése, de a tagok érdekeinek képviselete is. Egy felelős felhasználónak nem csak kötelességei, hanem jogai is vannak. Amennyiben a tevékenységéből származó szellemi tulajdont vagy művészeti értéket képviselő média tartalmat más, a készítő tudtának vagy beleegyezésének hiányában felhasználja, etikailag mindenképpen sérelmezhető.

Szeretném megkérni a tagjainkat, hogy akit ilyen jogi, vagy erkölcsi hátrány ért jelentkezzen a CARE programba és vegye fel a kapcsolatot az egyesületi jogászunkkal, hogy minél hamarabb ki tudjunk alakítani egy egységes és szakszerű jogi állásfoglalást.

Jogászunk segíteni fog minden tagnak abban, hogy megfelelően tudja képviselni a saját jogait valamint szükség esetén kialakítson egy olyan szakmai állásfoglalást amely irányadó lehet egy eljárásban is.

Kérlek benneteket, hogy levélben a lehetőségekhez képest tárgyilagosan, csatolva képernyő felvételeket, minél egyértelműbben írjátok le az eseteiteket, ezzel segítve a gyorsabb feldolgozást.

Szeretném továbbá nyilvánvalóvá tenni, hogy a DOE elnöksége egyemberként mélységesen elítéli az ilyen tetteket és a lehetőségeihez képest minden segítséget megad tagjainak, hogy minél hatékonyabban érvényesítsék érdekeiket.

Tisztelettel:
Pál Károly

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook