Alapszabályban rögzített céljaink

1 tartalom / 0 új
#1 2018, november 17 - 9:02de
Sipos Márió
Sipos Márió képe

Alapszabályban rögzített céljaink

Az Egyesület célja és feladatai

1.     Az Egyesület célja: Biztonságos pilóta nélküli  repülés megvalósítása, szabály rendszerének kialakítása, koordinálása, együttműködve a jogalkotókkal és hatóságokkal a megfelelő szabályozás érdekében.

2.     Egyesület céljának megvalósítása érdekében együtt  működik  minden  állami, társadalmi  és gazdálkodó  szervezettel, más   Egyesülettel,  amelyek  segítik az Egyesület eredményes működését és céljainak megvalósítását.

3.     Az Egyesület céljai megvalósításához szükséges anyagi feltételek megteremtése érdekében a jogszabály előírásai szerint gazdasági, vállalkozási tevékenységet folytathat, gazdasági társaságot és alapítványt hozhat létre, ilyenbe tagként beléphet. Ebben a közgyűlés dönt.

4.    Az Egyesület speciális rádióamatőr egyesületként is működik. A specialitása, hogy a rádióamatőr tevékenységből leginkább a pilóta nélküli repüléssel kapcsolatos tevékenységeket végzi.

5.    A pilóta nélküli repülés bonyolult műszaki feladatok összessége, ezért az egyesület ajánlásokat dolgoz ki a megfelelő és biztonságos működés feltételeinek megteremtése érdekében.

6.     Gondoskodik a tagok igény szerinti továbbképzéséről, illetve a céljával összefüggő, kiegészítő képzések előfeltételeinek biztosításáról.

7.    Olyan  internetes  web oldalt  működtet, amelyen  keresztül  a   tagjai  információhoz  juthatnak.

8.    Tagjai számára segítséget nyújt a biztonságos pilóta nélküli repülés eléréséhez szükséges

        feltételek megteremtéséhez.

9.   FPV találkozókat és népszerűsítő repüléseket szervez.

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook