Címlap » FPV Versenyszabályzat, FPV Race Penc

FPV Versenyszabályzat, FPV Race Penc

09.00 – 11.00 pályaépítés, bemelegítés 11.00 – 13.00 időmérés 13.00 – 14.00 ebéd csoportos versenyek, örömrepülés

A verseny kötelező elemei:

  • időmérő bíró
  • 3x2m start/cél kapu
  • 3 méter magas, megkerülhető zászlók vagy jól látható, nagy kapuk
  • árnyékos terület a pilótáknak
  • lenyírt, bejárható pálya

Felelősség A versenyen mindenki saját felelősségre indul. Az egymásnak okozott károkat nem térítjük meg, mindegy, hogy ki ütközött kinek. A részvétel feltétele a "saját felelősség szabály" elfogadása.

Kezdés A pálya felállítása lehetőleg már előző nap megtörténik, 9 és 10 óra között apróbb változtatásokra van lehetőség, a pilóták ötletei alapján, a verseny szervező jóváhagyásával. A bírónál be kell fizetni a 2000ft nevezési díjat.

Startsorrend A bemelegítésre szánt 1 órában a repülések a startsorrend szerint történnek. A startsorrend a pilóták feliratkozásával alakul ki. Minden pilóta feliratkozik a lista végére, amikor úgy érzi, kész a repülésre. Figyeli az előtte repülő pilótát és amikor jelet kap a bírótól, indul. A bemelegítés során a pilóta startot duplázhat. Ha a repülés közben minden rendben volt a gépével, a leszálláskor jelezheti, hogy második startot is megy, akkucserével. A startsorrend nem ismétlődik, hanem folyamatosan halad előre. A startsorrendet a bíró vezeti, a pilóta nevét és frekijét is beírja. A bíró figyel a duplázásra és időben jelez a következő indulónak, hogy készülhessen.

Időmérés A verseny első számú célja a lehető leggyorsabb kört repülni. Az időmérés a belemegítéshez hasonló startsorrendben történik. A start kapun áthaladva indul az óra, és ugyanezen a kapun áthaladva áll meg. Az időmérésre szánt 2 óra alatt minden pilóta többször indulhat, de itt nincs duplázás. (a technika kímélése miatt) Az időmérés alatt kaput nem lehet kihagyni. A kihagyott kapu érvényteleníti a köridőt.

Ebéd A szervező minden versenyre ebédet biztosít. Bogrács, pizza, akármi. Erre lehet számítani, nem kell meleg parizeres szenvicset enni…

Csoportos versenyek A csoportos versenyeken nem kötelező indulni. Az időben egymáshoz közeli eredményeket repült pilóták versenyeznek egymással. Egyszerre maximum 3 pilóta repülhet. A csoportos versenyek eredményeit a bíró szintén logolja és az eredményhirdetésben ez is megjelenik.

Örömrepülés Az örömrepülés a kevésbé tapasztalt pilóták számára jó lehetőség a csoportos repülés kipróbálására. Örömrepülés közben nincs előzés. A balesetmentes repülés és egymás követése a cél, ebből sokat lehet tanulni és jó felvételek is születhetnek

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook