Címlap » Hírlevél » DOE Hírlevél 2019/1

DOE Hírlevél 2019/1

Kedves Tagtársunk, modellező barátunk!

Tagdíjak befizetése ► Ismételten felhívnánk a figyelmet, hogy a 2018.10.29-i közgyűlés idéntől a meglévő tagjaink számára január 31-ig határozta meg a tagdíjak fizetési határidejét. Kérjük figyeljétek a levélszemét/spam mappákat is a levelezőtökben és a díjbekérő megérkezésekor gondoskodjatok az átutalásról.

Munkacsoportok ► A hatékonyabb működés érdekében a korábbi munkacsoportok átgondolásra és átszervezésre kerülnek. Továbbra is várjuk azoknak az önkénteseknek a jelentkezését akik valamiben segíteni tudják az egyesület munkáját a segiteniakarok (kukac) doe.hu címre. A jelentkezéseket csoportosítjuk és a megfelelő időben reagálunk a felajánlásokra. A https://doe.hu/egyesuletunkrol oldalon a munkacsoportok kiírásra és folyamatos frissítésre fognak kerülni, itt látható majd, hogy mely területre várunk elsődlegesen segítséget.

Pilóta nélküli légijármű Felelősségbiztosítás ► A Groupama biztosítóval sikerült egy olyan megállapodást kötni, melynek keretében megszüntethetjük a sok gondot okozó átévelő biztosítást, ami azt jelenti, hogy a 2019-ben kötött biztosítások 2019. év végén lejárnak. Ezzel jelentős adminisztrációs tehertől szabadulunk meg. Akiknek van befizetett biztosításuk amely 2019.03.31-ig érvényes, azok február végén kapják meg a díjbekérőt, melynek kifizetésével kitolhatják a biztosításukat az év végéig. Új tagok számára, belépéskor a biztosítás kezdődátumának 2019.01.25-öt lehet megjelölni. E dátum után pedig dinamikusan változik. Akik nem fizetik be a tagdíjat azokat nem tekintjük aktív tagnak és így biztosítást sem tudnak kötni. Jó hír, hogy a biztosítások díjai jelentősen csökkennek, az egyéb feltételek nem változtak. Erről bővebben a https://doe.hu/felelossegbiztositas oldalon lehet tájékozódni. Pilóta nélküli felelősségbiztosítást csak a tárgyévi tagdíjat befizetett (Aktív) tagjaink számára tudunk befogadni, melyet a DOE Connectben lehet igényelni. Segítség ezzel kapcsolatban: https://doe.hu/tudasbazis/hogyan-tudok-biztositast-igenyelni

DOE Etikai Kódex és Biztonsági Ajánlás ► Fontosnak tartjuk, hogy tagjaink kiemelt figyelmet fordítsanak a biztonságra és drónos társadalom megítélésének javítására. Ezért lefektettük az egyesület etikai kódexének és biztonsági ajánlásának alapjait (https://doe.hu/kodex), amely egyelőre csak munkapéldány. Szeretnénk megtudni a véleményeteket ezzel kapcsolatban, beszélgessünk róla kicsit a DOE társalgóban a DOE Kódex post alatt. DOE Modellreptér program

A DOE modellreptér programot a múlt év végén, a kialakult helyzet miatt kénytelenek voltunk leállítani és átgondolni. A bizalmat visszaszerezve lehetőségünk nyílt ismét munkakapcsolatot kialakítani a Légtér.hu Kft.-vel. Partnerünk komoly összegű felajánlást tett, mely több modellreptér Biztonsági felmérésének költségeit is lefedi egész évre. Élünk a támogatással és azzal a 2 modellreptérrel indítunk, amelyeknek a leginkább szüksége van ránk. Ezek a repterek a DKR modellreptér (Dunakanyari Repülőklub) és a BP. Belsőmajor modellreptér (Délpesti FPV klub). Újabb modellrepterek felvételére is van lehetőség, elsősorban a nagyobb létszámú közösségeket szeretnénk támogatni a programmal.

DOE Rádióamatőr program ► Együttműködést kezdeményeztünk a Magyar Rádióamatőr Szövetséggel, melynek keretében hivatalos hozzájárulást kaptunk az anyagaik publikálásához, valamint végre beindulhat a DOE Rádióamatőr programja is, ami többet fog jelenteni egy egyszerű vizsgadátum kiírásánál. A DOE által szervezett felkészítő tanfolyamokra majd a DOE Connect / DOE Connect Shopban lehet jelentkezni. Előzetes információk alapján februárban lehet az első több kurzusból álló felkészítő sorozat. Részletek hamarosan a https://doe.hu/radioamator oldalon.

DOE OpenStreetMap program ► Együttműködést kezdeményeztünk az OpenStreetMap hazai közösségével. A DOE jelentős szerepet tud vállalni a jövőben a drónos és a térképes közösség együttműködésének biztosításában. Ennek kapcsán ismerkedés gyanánt részt vettünk a közösség januári meetupján és próbáltuk megtalálni a közös pontokat. Részletek hamarosan a https://doe.hu/osm oldalon.

Üdvözlettel, Drónpilóták Országos Egyesülete
2019.01.19.

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook