Címlap » Hírlevél » DOE Hírlevél 2020/2

DOE Hírlevél 2020/2

Előzetes tájékoztatás a 2021 évi biztosítással kapcsolatban ► Tisztelt Drónpilóta! Szeretnénk tájékoztatni az új felelősségbiztosításról, valamint megnyugtató információkkal ellátni Önt.

2021. 01. 01-től jelentős változások lépnek életbe a légügyi szabályozásban, amik a felelősségbiztosításra is kihatnak. Az új légügyi szabályozásnak egyelőre csak a tervezete ismert, ami tévhitekre és félreértésekre adhat okot. 

A DOE és a Groupama biztosító folyamatosan nyomon követi a légügyi szabályozás alakulását. Felkészültünk az új biztosítási környezetre és az aktuális információk alapján dolgozunk a pilóta nélküli légi járművek új kötelező felelősségbiztosításán. Mint eddig is, úgy a továbbiakban is szakértő kezekben lesz légi járművének biztosítása!

A pilóta nélküli légi járművekre (eddigi ismereteink szerint 120 gr összfelszálló tömeg felett) kötelező felelősségbiztosítást kell kötni. 

Fontos tudni az új kötelező felelősségbiztosításról, hogy a KGFB-hez hasonlóan a konkrét eszközre -és az üzembentartójukra- kell kiállítani. 

Akik jelenleg rendezvénybiztosítás vagy bármely hasonló csoportos biztosítás keretében légi jármű üzemeltetőként biztosítottak (vagy biztosították légi járművüket) azoknak át kell állniuk erre a légügyi szabályozás által előírt kötelező felelősségbiztosításra.

A minél zökkenőmentesebb átállást a DOE és a Groupama biztosító együttműködve igyekszik lebonyolítani a tagok számára.

Amíg a törvénytervezet nem végleges addig nem szeretnénk senkit sem megtéveszteni hetente változó információkkal. Az új felelősségbiztosítás szolgáltatásait, feltételeit és díjait -már több verziót kidolgoztunk- azonnal közzé tesszük amint minden légügyi szabályozási feltétel adottá válik. Megnyugtatásul: az új felelősségbiztosítás nem fog jelentősen eltérni a jelenlegi felelősségbiztosítástól.

A gördülékeny lebonyolítás érdekében a segítségét szeretnénk kérni ugyanakkor cserébe segítséget is nyújtunk Önnek. Segítjük az új szabályozás megismerésében, végig vezetjük a szabályozás által előírt -a pilóta nélküli légi járművekre vonatkozó- adminisztrációs és regisztrációs folyamatokon.

Kérjük, hogy az elkövetkező időszakban kísérje figyelemmel e-mail-es megkereséseinket és szíveskedjen mielőbb válaszolni rájuk (ezek lehetnek biztosítási adatok pontosításai, légi jármű adatainak bekérése, biztosítási kategória kiválasztása). 

Az alábbi elérhetőségeinken forduljon hozzánk kérdéseivel,

Üdvözlettel:

Szarvas László
Pilóta nélküli légi járművek biztosítása, Groupama biztosító
biztositas (kukac) doe.hu  +36 30 733.77.23

 

Pál Károly 
Elnök, DOE
karoly.pal (kukac) doe.hu  +36 30 836-7509

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook