Címlap » Így repülhetsz itt » Egri Vár - Dobó István Vármúzeum

Egri Vár - Dobó István Vármúzeum

Eger vára a 16. században, a török megszállás miatt három részre szakadt Magyar Királyság végvárrendszerének, „Európa védőpajzsának” fontos erőssége volt. Ezer éves történetének leghíresebb eseménye az 1552-es ostrom, amikor a Dobó István által vezetett kétezer fős védősereg közel harmincszoros török túlerővel szemben megvédte a várat. Elsőként a korabeli krónikás, Tinódi Lantos Sebestyén örökítette meg históriás énekében a győzelmet, amely további irodalmi és képzőművészeti alkotások közvetítésével vált a nemzeti emlékezet részévé. Eger védőinek a magyar hőskultuszban betöltött szerepét Gárdonyi Géza Egri csillagok című nagyhatású regénye, illetve az ebből készült film erősítette tovább.

2019-ben már a második éve lesz, hogy rendszeresítve lett az eseti légtér a vár felett. A Dobó István Vármúzeum tagja a DOE-nak is.

A drónozás időpontja minden esetben egyeztetést igényel, további információk az alábbi linken érhetőek el:
Forgatási és fotózási lehetőség a Dobó István Vármúzeumban (Légtérhasználat, illetve légtérátadás feltételei)

Megnézem a terkep.legter.hu-n

 

Ország: 
Magyarország
Település: 
Eger

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook