Modellreptér program

A Drónpilóták Országos Egyesülete modellreptér programot indít. A program a szabályozásig tartó, átmeneti időszakban, hobbipilóták számára, meglévő és új modellrepterek létrehozásában nyújt segítséget, megteremtve a legális tevékenység lehetőségét.

Modellreptér létrehozásához eseti légtér szükséges, melyet a DOE költségmentesen intéz minden Egyesületi tagnak, az alábbiak szerint:

Eseti légtérhez szükséges egy felelős személy, aki üzemidőben telefonon elérhető és vállalja a reptérparancsnoki teendőket, úgymint légtér aktiválása és deaktiválása, kapcsolattartás a légtér üzemeltető hatósággal, reptéri rend kihirdetése és betartatása. A reptérparancsnokok további tájékoztatást és részletes információkat fognak kapni.

A legális tevékenységhez minden pilótának rendelkeznie kell érvényes modellező felelősségbiztosítással. 

A légtérigényléshez az alábbi adatok szükségesek:

  • felelős személy neve és telefonszáma
  • Az igényelt légtér határai (központ, sugár vagy sarokpontok)
  • Légtér felső határa tengerszinttől számított 500 lábra végződően
  • Éjszakai repülési igény megjelölése

Az Eseti légtereket beadás után 30 napos határidővel tudjuk létrehozni, és a DOE az igényelt légtereket 30 naponként automatikusan meghosszabbítja.

Eseti légtér létrehozásával kapcsolatos igény és információ: modellrepteratdoe [pont] hu

Keressetek minket bizalommal!
 

Modellrepterek listája

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu

Levelezési cím:
2039 Pusztazámor, Névtelen utca 9.

 

Facebook