Címlap » Modellreptér program

Modellreptér program

A DOE Modellreptér program a Drónpilóták Országos Egyesülete és a Légtér.hu Kft. együttműködésének keretében apróbb változtatásokkal újraindul.

Minden új menetkészre kidolgozott igény elbírálásra kerül, elsődleges célunk a közösségek programban való szerepeltetése.
 


Jelentkezési felételek azon felül, hogy valamilyen formában tagunk a Légtérigénylő felelős személy

 1. Alulírott, mint Légtérigénylő felelős személy DOE tagként nyilatkozom, hogy a rögzített eseti légtérben rendszeresen hobbi célú pilóta nélküli légijárművel végzett tevékenység történik, amelyet legalább 10 fő használ erre a célra.
   
 2. Kijelentem, hogy az eseti légteret igénybe vevők érvényes felelősségbiztosítással rendelkeznek.
   
 3. Kijelentem, hogy DOE Modellreptér Programban létesített modellreptéren vagy légtérben, amennyiben egyébként zárt csoport jellegű a tevékenység, legalább évi két alkalommal nyílt napot szervezek, melynek keretében a személy és vagyonbiztonságot valamint a repülőtérrendet szem előtt tartva, lehetőséget biztosítok az érdeklődők számára hobbi célú pilóta nélküli légijárművel végzett tevékenység végzésére, illetve annak megismerésére. 
   
 4. Hozzájárulok, hogy a Drónpilóták Országos Egyesülete a modellreptér számára létrehozzon, valamint publikáljon egy email cím átirányítást, amelyre érkező leveleket a „Légtérigénylő felelős személy” kap meg annak érdekében, hogy az érdeklődőknek legyen lehetőségük e-mailen is felvenni a kapcsolatot.
   
 5. Vállalom, legalább évi kettő alkalommal, a DOE nyilvános felületein történő bemutatás céljára a modellreptéren folyó tevékenységről és eseményekről kép, illetve lehetőség szerint videóanyagokat biztosítok és hozzájárulok a modellreptérről szóló ismertető megjelenéséhez.
   
 6. Vállalom, hogy modellreptéren kihelyezésre, valamint szükség szerint pótlásra kerül az alkalmazott repülőtérrend mint szabályzat, melynek tartalmát elküldöm a modellrepter (kukac) doe.hu email címre, hogy a modellreptér webes aloldalán is közzé lehessen tenni. Szem előtt tartva a biztonság növelésének érdekében tett törekvéseket, felhívom az odajárók figyelmét a DOE etikai és biztonsági ajánlásainak betartására, ezzel is súlyt adva az Egyesület működésének. 
   
 7. Törekszem arra, hogy a helyszínre járók mindennemű kötelezvény nélkül hozzájáruljanak az DOE működéséhez és belátásuk, illetve lehetőség szerint legalább pártoló tagjai legyenek az Egyesületnek. Ezzel lehetővé téve, hogy az Egyesület könnyebben megvalósítsa a közösség céljait. Lehetőség szerint promotálom, hogy az adott légtér a Drónpilóták Országos Egyesületének közreműködésével van jelen.
   
 8. Elfogadom, hogy a Drónpilóták Országos Egyesülete indokolt, vagy bekövetkező Vis maior esetben elálljon a Modellreptér programban szereplő légtérrel kapcsolatos támogatástól és beszüntesse az együttműködést.

 

Eseti légtér létrehozásával kapcsolatos igény és információ:
modellrepter (kukac) doe.hu
/ Rudics Attila

Keressetek minket bizalommal!

 


Jó ha tudod:
 

 • A modellrepterek társasága általában állandó jellegű baráti társaságok, melyek amellett, hogy többnyire saját költségükön tartják karban a területet, érthető okokból szeretnék megőrizni a helyi nyugalmat, kialakult szokásokat. Ezért nagyon fontos, hogy mielőtt meglátogatnánk egy-egy helyszínt, előtte vegyük fel a kapcsolatot a vezetőjükkel és tartsuk be a fellelhető szabályaikat. Előfordulhat, hogy egy-egy esetben kulturált elutasítást kapunk, ezt fogadjuk el.
   
 • Az Egyesület célja és feladatai (kivonat az alapszabályból szorosan ezt a témát illetően)

  5. A pilóta nélküli repülés bonyolult műszaki feladatok összessége, ezért az egyesület ajánlásokat dolgoz ki a megfelelő és biztonságos működés feltételeinek megteremtése érdekében.
  - Részben erről szól a DOE Etikai Kódex és Biztonsági Ajánlás​! Amihez nagyban hozzájárulnak a modellreptereken kialakított egyéni szabályozási és biztonsági megoldások.

  8. Tagjai számára segítséget nyújt a biztonságos pilóta nélküli repülés eléréséhez szükséges feltételek megteremtéséhez.
  - Részben erről is szól a DOE Modellreptér programja!

  9. FPV találkozókat és népszerűsítő repüléseket szervez. 
  - Részben erről szól a DOE Modellreptér programja is, kifejezetten az adott modellreptérrel együttműködve.

   

A DOE Modellreptér programot a Légtér.hu Kft. támogatja.


 

Hasznos segédletek:

DOE Modellreptér programban résztvevő helyszínek

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook