Címlap » Modellrepter » Kiskőrösi DOE légtér (Dél)

Kiskőrösi DOE légtér (Dél)

Légtér felelős / Reptér parancsnok: 
Csatai Zsolt
Telefonszám: 
+36 20 6110042
  • Magasság (AMSL) GND - 1000 ft
  • Üzemidő (UTC) SR-SS / Napkeltétől napnyugtáig
  • Jellemző géptípusok: Kameraplatformos multikopterek (Drónok)

A modellrepterek többségén mivel aktív (klasszikus) modellezés folyik, így a kamerás multikopterek általában ki vannak szorítva a részvételből. A DOE kiskőrösi légtere lehetőséget nyújt, főként a környékbeli kezdő és haladó kameraplatformos multikopter tulajdonosoknak, hogy legális keretek között szórakozzanak, megvitassák egymással az ehhez a műfajhoz kapcsolódó témákat.
A helyszín alkalmi találkozók otthona ezért nincs kiépített infrastruktúra, viszont a környéken viszonylag sok apró érdekességet lehet találni, templomok, szobrok, parkok, közúti múzeum, valamint akár egy horgásztavat is. Egyszóval egy jó kis "drónos" bandázós helyszín.

Itt található a térképen

DOE Modellreptér programban résztvevő helyszínek

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 
 

Facebook