Címlap » DOE OpenStreetMap program

DOE OpenStreetMap program

 

A DOE OpenStreetMap program keretén belül, közösségi támogatási jelleggel a Drónpilóták Országos Egyesülete vállalja a program népszerűsítését, a távérzékelésre kijelölt adatok publikálását, a szükséges alapismeretek átadásának megszervezését többnyire meetupok formájában, a programhoz kapcsolódó eseti légtér-, távérzékelési engedélyek beszerzését, teljeskörű adminisztrációját valamint az elkészült felvételek eljuttatását a feldogozók részére.

Elsődleges célunk olyan helyszíneken közreműködni Magyarországi területeken belül, amik felett nem áll rendelkezésre jóminőségű Ortofotó vagy műholdfelvétel amiből megfelelően lehet "térképet rajzolni".
Fontos, hogy egy-egy projectet az OpenStreetMap Hungary közösség meghatározott kapcsolattartóinak kezdeményezésére indítunk el, kifejezetten nonprofit, szabadfelhasználású - közösségi célzattal.

Nagyon sokan kérdezik, hogy jó-jó, de mi ez az OpenStreetMap és hol találkozhatok vele? Leginkább navigációs eszközökben, a mobilodon, sőt legtöbb esetben amikor repülsz a drónoddal és nézed a térképet, akkor bizony nagy valószínűséggel valamilyen OpenStreetMap-hez kapcsolódó réteget látsz.

Jó tudni, hogy az OpenStreetMap hazai közössége leginkább önkéntes térképrajzolókat keres. Bárkiből lehet szerkesztő, csak némi kézügyesség és közösségi célú temérdek idő kell hozzá!
Ha rendelkezel ezzel akkor ne habozz légy Te is OpenStreetMap szerkesztő, az jó lesz előbb utóbb mindnyájuknak, még ha csak a saját lakóövezeted elemeit szerkesztgeted akkor is.

További hazai OSM kommunikációs csatornák

 


OpenStreetMap programmal kapcsolatos információ:
osm  (kukac) doe.hu 
/ Rudics Attila

Keressetek minket bizalommal!

 


Néhány OpenStreetMap-et használó közösségi oldal a javaslataitok alapján (a teljesség igénye nélkül):

 

Jogszabályok:

 
Hasznos programok, útmutatók
  • OpenStreetMap Wiki - Drónos tájékoztató
  • Adódhat úgy, hogy megszakad a kapcsolat az útvonalvezérlő program és a drón között ezért hiányos vagy nem lesz befejezett a GPS nyomvonalad, ellenben a GEOSZ felé szükséged lesz a lefedett terület sarokpontjaira. Ekkor esetleg más egyéb híján nem marad más, mint a fotók GPS koordinátáiból meghatározni a sarokpontokat. Erre tökéletes program a Photo GPS Extract
    Ez egyébként arra is jó, hogy pontosan látod, hogy hol maradtak ki képek, vagy egyéb okból hol hiányoznak.

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook