Címlap » DOE Rádióamatőr program

DOE Rádióamatőr program

A DOE rádióamatőr ismereteket kíván biztosítani tagjainak a frekvenciák és antennák útvesztőjében.
Bár a hazai rádió amatőrök leginkább beszéd-hang kommunikációra forgalmaznak, bizonyos estekben (FPV célok) használt frekvenciák és teljesítmények legálisan használhatóvá válnak a vizsgázottak részére.

Igény esetén a tagjaink számára előadást szervezünk, a részletek még kidolgozás alatt állnak, de hamarosan ezen az oldalon részletekbemenő tájékoztatást adunk.

Érdeklődni: radioamator (kukac) doe.hu

 

A vizsgához tananyag és a 2019-es vizsgaidőpontok

 

A rádióamatőr a rádióamatőr szolgálatok munkájában csak személyes érdeklődésből, anyagi érdek nélkül vesz részt, tevékenysége az önképzésre, műszaki fejlődésére és a szakmai információcserére irányul. Továbbá megfelel a radióamatőr tevékenység folytatásához szükséges követelményeknek.

/Nemzetközi Rádiószabályzatban leírtak alapján/

 

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 
 

Facebook