Címlap » DOE Rádióamatőr program

DOE Rádióamatőr program

A DOE rádióamatőr ismereteket biztosít tagjainak a frekvenciák és antennák útvesztőjében.
Bár a hazai rádió amatőrök leginkább beszéd-hang kommunikációra forgalmaznak, bizonyos estekben (FPV célok) használt frekvenciák és teljesítmények legálisan használhatóvá válnak a vizsgázottak részére.

Igény esetén az érdeklődőknek előadást szervezünk (1-2 óra tudásmegosztási előadás keretében)

  • Antennák típusai és működési elvei
    (FPV-re leginkább használtak, illetve megismerve a kereskedelemben forgalmazott eszközök korlátait.)
  • Közös teszt kérdések megválaszolása, kidolgozása.

Rövid ismertető a témákról:

Az alábbi linkeken elérhető néhány táblázat, többek között a frekvenciákról, teljesítményekről, melyekből látható, hogyan használhatunk "egyéb" berendezéseket:

Elsősorban az utánpótlás biztosítása érdekében évente több alkalommal tartanak rádióamatőr vizsgára felkészítő tanfolyamokat, amelyek jó alapot nyújtanak a rádióamatőr engedély megszerzésére. Az ilyen tanfolyami képzés alatt a résztvevők megtanulhatják az analóg és digitális technika alapjait, rádióforgalmazási tapasztalatokat szerezhetnek, és olyan berendezéseken gyakorolhatnak, amelyeken a rádióforgalmazást élesben is átélhetik.

Lehetőség van vizsgát tenni az NMHH-nál, melyről bővebben a NMHH oldalán található információ.

Kérésre vizsgára felkészítő tanfolyamot egyeztetünk az érintett szervezetekkel.

2018-as vizsgaidőpontok a következők:

  • November 22.
  • December 13.

Érdeklődni: radioamator (kukac) doe.hu

A vizsgához hivatalos tananyag: http://www.puskas.hu/r_tanfolyam/r_tananyag.html

A rádióamatőr a rádióamatőr szolgálatok munkájában csak személyes érdeklődésből, anyagi érdek nélkül vesz részt, tevékenysége az önképzésre, műszaki fejlődésére és a szakmai információcserére irányul. Továbbá megfelel a radióamatőr tevékenység folytatásához szükséges követelményeknek.

/Nemzetközi Rádiószabályzatban leírtak alapján/

Sipos Márió

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 
 

Facebook