Címlap » Tudásbázis » Hogyan tudok biztosítást igényelni?

Hogyan tudok biztosítást igényelni?

A korábbi tapasztalatok alapján 2019-től kizárólag azon tagjaink számára kínáljuk ezt a lehetőséget, akik a tárgyévi tagdíjukat befizették és ez lekönyvelésre is került, ezzel aktív státuszba kerülve.
Erre azért van szükség mert az általunk kínált biztosítások a saját díjuk megfizetése mellett, kizárólag aktív DOE státusszal érvényesek!

A kívánt biztosítást a DOE Connect felületre belépve lehet igényelni a DOE Connect Shop oldalon az alábbiak szerint:


 


 • Magánszemélyek (rendes és pártoló tag)

  A nevet kiválasztva nagyjából kétféle lehetséges opció tárulhat elénk ​

  • Már folyamatban van a biztosítási rendelésed teljesítése,vagy még illetve már van érvényes biztosításod!
   - Valószínűleg van még érvényes biztosítás ezért okafogyott lenne ismét igényelni. Ha ez a helyzet, akkor a kellő időben mi automatikusan küldjük a díjbekérőt a beállított módozatnak megfelelően.
   - Fontos, hogy ha valaki biztosítási kategóriát kíván emelni akkor jelezze a tagsagadmin (kukac) doe.hu címen és segítünk.
    
  • Megjelennek a választható biztosítási módozatok
   - A rendszer az űrlapot alapesetben előkészíti és kitölti. Amennyiben későbbi dátumtól lenne igényelve a kockázatviselés dátuma, úgy ezt meg lehet adni tetszés szerint. A vége minden esetben a tárgyév utolsó napja.
   - Az igény a Megrendelem gomba kattintva adható le, melyről érkezik egy visszaigazoló email az érintettnek, illetve megkapja a DOE tagság adminisztrátor valamint a biztosító erre delegált ügyintézője.
   - Áttekintés után díjbekérőt küldünk, melyet kérünk mielőbb, de legkésőbb határidőre kiegyenlíteni. Kérdés esetén a  tagsagadmin (kukac) doe.hu címen segítünk.


    


    

 • Kereskedelmi tag és non-profit szervezet

  A cég/szervezet nevét kiválasztva elénk tárul egy tájékoztató felület ahol tájékozódni lehet, hogy van-e folyamatban igény, vagy már meglévő biztosítás a kívánt pilóta számára vagy nincs.

  • Amennyiben nincs, az "Új pilóta regisztrálása" gomba kattintva előjön egy regisztrációs űrlap ahol a pilóta adatait valamint a kívánt kezdődátumot kell megadni.

   - A rendszer az űrlapot alapesetben előkészíti és kitölti, valamint hozzárendeli a számlafizetőhöz,vagyis az őt alkalmazó kereskedelmi/nonprofit taghoz melyet megváltoztatni nem lehet.
   - Ki kell választani a kívánt biztosítási módozatot, valamint a kockázatviselés kezdő dátumát (alapértelmezésben kitölti a rendszer)
   - Amennyiben későbbi dátumtól lenne igényelve a kockázatviselés dátuma, úgy ezt meg lehet adni tetszés szerint.
   - Az igény a feltételek elfogadását követően a "Pilóta felvétele" gomba kattintva adható le, melyről érkezik egy visszaigazoló email az érintettnek, illetve megkapja a DOE tagság adminisztrátor valamint később az adatokat a biztosító erre delegált ügyintézője.
   - Áttekintés után díjbekérőt küldünk, melyet kérünk mielőbb, de legkésőbb határidőre kiegyenlíteni.
   - A pilóta személyét nem bírálja el az elnökség, mivel érte az alkalmazó cég/szervezet a felelős.
   - A leadott regisztráció áttekintése után az esetek többségében a pilóta számára saját doe.hu felhasználót hozunk létre, valamint az adatlapot elérhetővé tesszük a cég/szervezet profiljához tartozó doe.hu felhasználó számára.

    

  • Amennyiben van az adott pilóta számára folyamatban biztosítás 
   - Valószínűleg van még érvényes biztosítás ezért okafogyott lenne ismét igényelni vagy a pilótát újra beregisztráni. Ha ez a helyzet, akkor a kellő időben mi automatikusan küldjük a díjbekérőt a beállított módozatnak megfelelően.
   - Fontos, hogy ha a cég/szervezet valamelyik pilóta esetében biztosítási kategóriát kíván emelni akkor jelezze a tagsagadmin (kukac) doe.hu címen és segítünk.
   - Ez szintén érvényes abban az esetben, ha mondjuk az alkalmazott pilóta személye változik és át kell könyvelni más személyre a biztosítást. Természetesen ebből nem kívánunk rendszert csinálni, de tisztában vagyunk vele, hogy egy cégnél előfordulhatnak személycserék.

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook