Címlap » Tudásbázis » Mit jelent a minimum díj a biztosításnál?

Mit jelent a minimum díj a biztosításnál?

Nagyon sok kérdést kaptunk az új biztosítási konstrukció 2017 év közbeni bevezetése után azzal kapcsolatban, hogy mit jelent a "minimum díj".

A minimum díj az az összeg, amelyet akkor is meg kell fizetni, ha az időarányos díjszámítás alacsonyabb összeget adna eredményül.
A korábbiaktól eltérően könnyebbséget jelenthet az új belépők számára, hogy nem kell megfizetniük a teljes éves biztosítási díjat. 

A biztosítási évforduló a jelenlegi konstrukció szerint, minden évben április 1.
A pontosítás kedvéért, mert félreértésekre adhat okot a fordulónap dátuma, a fordulónap előtt megkötött felelősségbiztosítások fedezete március 31. 23:59-ig van érvényben, április 1-én már nem! Az évforduló napján már egy újabb biztosítási időszak lép érvénybe.
 

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

Kapcsolatok:
https://doe.hu/egyesuletunkrol

Facebook:
https://facebook.com/doe.hu

DOE Társalgó:
https://facebook.com/groups/doe.hu
 

 

Facebook