KP index
Hírlevél - fejléc

2021/8/2 – Hírlevél

Tisztelt DOE Tagunk!

 

Szervezeti élet

Az Egyesület személyi változásainak átvezetésére a civil szervezetek nyilvántartásába a változásbejegyzési kérelem benyújtása ellenére még nem került sor.

 

Tagság

Az Egyesület jelenleg 699 taggal rendelkezik.

rendes tag – 319

pártoló tag – 310

kereskedelmi – 50

Az Elnökség tagjai egyeztettek a Groupama Biztosító képviselőjével az egyesületi tagok részére nyújtandó kedvezményes biztosítási lehetőségekről. A biztosító a tagjaink részére az árból továbbra is 30%-os kedvezményt biztosít. Ennek érvényesítési módja a jövőben változik, tagjaink a tagdíj befizetésekor egyéni kódot kapnak a biztosítási kedvezmény érvényesítéséhez. Mind a magánszemélyek, mind a vállalkozások online módon fogják tudni megkötni a kedvezményes biztosítást a 250 gramm feletti légijárműveikre. A gazdasági célú felhasználóknak 750e SDR fedezettel, jelenleg személyes ügyintézésre van lehetősége, a 30% kedvezmény érvényesítésével keressék Szarvas Lászlót.

 

Megjelenés

Az Egyesület zárt Facebook csoportjának bejegyzés elérésnek száma június 30. és július 27. között 2997 volt. A bejegyzésekhez összesen 633-an szóltak hozzá, vagy reagáltak azokra. Az oldalkedvelés száma 3068 volt.

A legaktívabb bejegyzésünk a dr. Palkovics László ITM miniszterhez címzett nyílt levelünk volt, amelyet 4848 személy tekintett meg. Választ továbbra sem kaptunk és a regisztrációk sem gyorsultak fel. A regisztrációk üteméről az egyesület tagjai a DOE társalgó FB csoportban folyamatosan tájékoztatnak minket.

A másik legnagyobb elérést eredményező bejegyzés a Drón felhasználói kutatás kérdőív váltotta ki 1573 elérési számmal.

A honlapon ebben a hónapban megjelentettük az előző hírlevelünket, továbbá ismertettük a horvát, a görög és az olasz drónozás szabályait. A horvát repülési összefoglalót köszönjük Neuwald Tivadar tagtársunknak.

 

Elnökségi intézkedések

Az Elnökség rendszeresen értékeli a szervezeti kérdéseket és tervezi a következő időszak programjait.

A leltárba vett tárgyi eszközök átvételére folyamatosan kerül sor, az eszközök tárolására bérleményt kívánunk igénybe venni.

Az Egyesület megválasztott Elnöksége a Magyar Drón Koalíció egyes munkacsoportjaiba tagokat delegált:

Drón Stratégia  – Sipos Márió

Szabályozás – dr. Csevár Antal

Sport és rekreáció: Marján Zsolt

Vizsgák

Kérjük továbbra is mindazon tagok visszajelzését, akik az A1-A3, illetve A2 vizsgára felkészítést, vagy segítséget igényelnének.

Írjatok nekünk info@doe címre.

Tagsági programok

Az Elnökség pénzügyi eszközökhöz, illetve a bankszámlához való hozzáférés hiányában drónozás iránt érdeklődőknek alacsony költségvetésű programot kívánt szervezni. Ez azonban betegség miatt elmaradt, de rövidesen két szervezet rendezvényein tudjuk az egyesületet képviselni.

 A témával foglalkozó rokonszervezetek rendezvényei

A Drone Hungary Covid After Party-t rendez a Szolnoki Reptéren 2021. augusztus 7-én a Szolnoki Repülő parkban.

Egyesületünk a rendezvényen képviselteti magát, így a tagságból is számítunk segítőkre, illetve tagjaink is jelentkezhetnek arra a szervező Facebook oldalán. Találkozunk reptárban, jó családi programnak ígérkezik.

Acsra egyesület szervezésében III. Légi térképészeti és távérzékelési konferencia.

Hírlevél - fejléc

Neked ajánljuk ...

Eseti légtér változás

Újabb változások léptek hatályba az eseti légtér igénylésének menetében. Az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogram (ÁNYK) március 21-én új verziószámra váltott. A

Tovább olvasom »