KP index
Hírlevél - fejléc

2022/07 – Hírlevél

Szervezeti élet

Tiny Drones 3 – Coffe Run

A HunWoop – Magyar Micro Drone közösség július 3-án rendezett versenyt 22 résztvevővel. Az akadálypályáról és a versenyről a szervezők és a DOE is beszámolt a Facebook oldalán.

Magyarországi Drón Koalíció

A július 6-iki BM Márvány Aulában rendezett rendezvényről rendkívüli hírlevélben tudósítottunk.

Drone Day II – Szolnoki RepTár

Júliusban a drónosok talán legnagyobb országos eseményére készültünk. A drónozás és a szabályszerű reptetés érdekében új rollup-ot, szóróanyagot, nagyméretű táblákat gyártottunk. A kiállításhoz vásároltunk a meglévő pavilonunk mellé egy másik kerti pavilont és hozzá mobil bútort is. Az eseményre a drónozással kapcsolatos totóval készültünk, amelynek nyereményeként DOE logós marketing tárgyakat gyárttattunk (nyakpánt, sapka, kulacs, láthatósági drónos mellény). Nyereménytárgyakként a Generali Biztosító is ajánlott fel szóróajándékokat. A rendezvényről a Facebook oldalon képes tudósításokat adtunk, azonban részletes a hírlevél augusztusi számában számolunk be.

A/2 vizsgafelkészítő tanfolyam támogatás

Az egyesület ismételten pályázatot hirdetett az A/2 vizsgafelkészítő tanfolyami hozzájáruláshoz a tagok számára. A most futó pályázat lassan kifut (08.31.), de kellő érdeklődés esetén a pályázatot ismét meghirdetjük, illetve a speciális kategóriában is indulnak képzések, melyre a Magyar Közlönyben megjelent „drón pilóta” speciális kategóriára lehet felkészülni. Alapszabályunk szerint gondoskodunk tagjaink továbbképzéséről.

Felelősségbiztosítás

A nyári szezon sem akadálya a légijármű felelősségbiztosítás megkötésének. Havonta a Facebook oldalunk adunk tájékoztatást a megkötés feltételeiről és a tagok által fizetendő díj átvállalásáról. Figyelem: A nyári időszakban a biztosítási kötvény az igényléstől számított 6-8 napon belül érkezik, így érdemes időben kezdeményezni a szerződés megkötését. FONTOS tudnivaló a felelősségbiztosítással kapcsolatban: Kérjük tagjainkat, hogy nézzék meg a meglévő felelősségbiztosításuk lejáratát. Amennyiben a szerződésüket nem kívánják meghosszabbítani, azt legalább 30 nappal a lejárat előtt fel kell mondani. A szerződés a díjfizetés elmulasztásával is megszűnik, azonban ilyen esetben a biztosító még küldi a felszólító leveleket és a kártyás befizetéshez szükséges linket.

A DOE a tagok részére kedvezményes feltételekkel köti meg a kötelező felelősségbiztosítást az üzleti célú felhasználás esetén, továbbá a tagok második és további drónjai esetében is, azonban ennek költsége a tagot terheli. A kedvezmény elérése érdekében érdemes a biztosítást az egyesületen keresztül kötni.

Online jelenlét

Júliusban a Facebook oldalunkon több olyan hírt jelentettünk meg, amely szélesebb körben is érdeklődésre tarthat számot.

Ford autóba épített drónok;
a drónnal történő tiltott megfigyelés alkotmányellenességének híre Texasból;
az FAA ajánlása a BVLOS műveletekről;
tűzijáték vs drón show;
DJI leállítja a Phantom 2 és a Phantom 3 támogatását;
DJI piacvesztése a kereskedelmi drónok terén;
nyári légijármű felelősségbiztosítási akció;
A/2-es vizsgához támogatási pályázat;
Drone Day 2 – Szolnoki Reptár beharangozók
A szélesebb körű tartalomnak köszönhetően az oldal látogatottsága tovább emelkedett, a bejegyzés elérések száma július 3-30. között 4180 volt. A látogatottság növekedése egyértelműen jelzi, hogy a Drónpilóták Országos Egyesületét kedvelők aktivitása nagyobb, ha változatos híreket sikerül közzétennünk.

Tagsági kártya

A Facebook oldalon már hírt adtunk róla, hogy elkészültek az első tagkártya prototípusok. Hamarosan elkezdjük a plasztikkártyák gyártását, amely előkészítéséhez kérni fogjuk a tagok közreműködését. A tagkártya gyártását eddig nem tudtuk megoldani a tagsági felületre feltöltött adatokból, mert a nyilvántartórendszer adatvédelmi okok miatt nem rendelkezik olyan funkciókkal, amelyből a tagok adatait csoportosítva lekérve a tagkártya gyártáshoz fel tudjuk használni. A teendőkről és a tagsági kártya igénylésének feltételeiről később adunk tájékoztatást.

Az egyesületet elérhetőségei:

Egyesület levelezési címe: 1164 Budapest, Csókakő utca 6/A

E-mail címe: info@doe.hu

Tagdíj bankszámlaszáma: 16200151-18542792

IBAN: HU23 1620 0151 1854 2792

S.W.I.F.T.BIC: HBWEHUHB

Bank: MagNet Bank Zrt.

Hírlevél - fejléc

Neked ajánljuk ...