KP index
Hírlevél - fejléc

2022/10 – Hírlevél

A Drón Summit alkalmával, egy érdekes adatot tudtunk meg az MDS app fejlesztőtől. Aki küzd a működtetésével, BanDeE a Drone Hungary youtube csatornáján hasznos információt is megosztott a lehetséges megoldásokkal, itt elérhető.

Eddig több mint 7000 azaz több mint hétezer felhasználó használja a MyDroneSpace alkalmazást. Ez az adat annak fényében kimagasló, hogy sokkal többen vették igénybe az egyébként törvény szerint kötelező alkalmazást, mint amennyien a szintén kötelező „jogosítvány” megszerzését kezdeményezték. Arra következtethetünk, hogy a többség elutasító azokkal a kötelezettségekkel szemben, amelyek a rendszerben nem támogatólag, hanem díj fizetés kötelezettségel terhelik a felhasználókat (más EU tagállamok térítésmentes online vizsgát és felkészülést biztosítanak). Ez sajnos árnyékot vet a Magyar repülő modellezés kimagasló eredményeire is, továbbá nehezíti a kezdők felzárkózását.

 

Az egyesületünk tagjai számára továbbra is díjmentesen igénybevehető hobbi – szabadidős célú felhasználásra a kötelező felelősségbiztosítás. Céges tagjaink számára is rendkívül kedvező ajánlatokat kínál szerződött partnerünk a Generali biztosító.

Reméljük, hogy munkánkkal sokkal több felhasználónak tudunk segítséget nyújtani a szabadság kiterjesztett élményéhez, amelyet a reptetés élménye, vagy gazdasági céllal a modern kor technológiája adhat.

Keressetek minket, írjatok (info ku kac doe pont hu), hogy mely témákban lenne hasznos pl. online tudásmegosztás. Természetesen tervezünk nyilvános rendezvényt az őszi – téli szezonban is.

Hamarosan a rendszeres hírlevelet is összeállítjuk, amelyben sokak számára szolgálhatunk jó hírrel.

Hírlevél - fejléc

Neked ajánljuk ...