KP index
Hírlevél - fejléc

2022/05 – Hírlevél

Szervezeti élet
A Drónpilóták Országos Egyesülete hivatalosan is lezárta a 2021-es évet. A közgyűlés május 24-én, majd a megismételt közgyűlés május 28-án fogadta el az egyesület 2021. évi számviteli törvény szerinti beszámolóját. A közgyűlés előterjesztéseit a tagság a DOE honlapon a tagsági azonosítással történő belépést követően ismerhette meg. Az online közgyűlésen résztvevők megvitatták a beszámolóhoz készült szakmai programot és a 2022. évi terveket is, majd arról a szavazási felületre történő belépéssel dönthettek . A 2021 évet részben a COVID19 pandémiás veszélyhelyzet, részben az egyesületi vezetésváltással kapcsolatos konszolidáció és törvényes működés helyreállítása jellemezte.
A közgyűlés a vezetés beszámolóit és 2022. évi tervét elfogadta.
A pandémia, a jogszabályi környezet változása és az egyesületi élet beszűkülése jelentős tagságvesztéssel járt, amelynek hatásait ebben az évben már kezdjük kiegyensúlyozni.
A tagságot a vezetés vonzóvá, a tagsággal járó előnyöket kézzel foghatóvá tette, többek között a légijármű kötelező felelősségbiztosítások bevezetésével és az A/2 kompetencia vizsgára való felkészülés anyagi támogatásával. Emellett már rendezvények megtartására is sor került, továbbá jelentős lépéseket tettünk a weboldal fejlesztése érdekében is.

A Facebookon az egyesület fizetett hirdetésként tette közzé a légijármű kötelező felelősségbiztosítás megkötésének lehetőségeit taglaló posztját. A kiemelt hirdetés egy hét alatt 1586 személyt ért el. Kiemelkedő elérése (4349) volt a Cinkotai Modellreptéren rendezett két áprilisi rendezvényünkről szóló képes tudósításainknak is.

Az egyesület által támogatott A/2 vizsgafelkészítő tanfolyam
Az egyesület ismételten pályázatot hirdet az A/2 vizsgafelkészítő tanfolyami hozzájáruláshoz a tagok számára. Terveink szerint a pályázatot szeptemberig kívánjuk lezárni, de ha a jelentkezők száma magas lesz, akkor lehetséges a korábbi lezárás is. További részleteket a következő hírlevelünkben teszünk közzé.

 

Felelőségbiztosítás

Továbbra is köthető az egyesületen keresztül a légijármű felelősségbiztosítás.

FONTOS tudnivaló a felelősségbiztosítással kapcsolatban.
Kérjük tagjainkat, hogy nézzék meg a meglévő felelősségbiztosításuk lejáratát. Amennyiben a szerződésüket nem kívánják meghosszabbítani, azt legalább 30 nappal a lejárat előtt fel kell mondani. A szerződés a díjfizetés elmulasztásával is megszűnik, azonban ilyen esetben a biztosító még küldi a felszólító leveleket és a kártyás befizetéshez szükséges linket.

A DOE a tagok részére kedvezményes feltételekkel köti meg a kötelező felelősségbiztosítást az üzleti célú felhasználás esetén, továbbá a tagok második és további drónjai esetében is, azonban ennek költsége a tagot terheli. A kedvezmény elérése érdekében érdemes a biztosítást az egyesületen keresztül kötni.

Új honlap
A DOE/Tudástár menüpontjából közvetlenül elérhetők az UAS és az üzembentartói regisztráció, valamint az eseti légtér igénylés linkjei és legfontosabb tudnivalói is, így azt nem kell az érdeklődőknek több helyről keresgélnie.

Tagsági kártya
Erre a kérdésre már több hónapja térünk vissza. A megoldáshoz újabb adatbázis fejlesztésre van szükség, ezért módosul majd az adatvédelmi szabályzatunk is, amelyet a DOE weboldalon az Egyesületünkről/Egyesület dokumentumai menüpont alatt tesszük közzé.

Júniusi programok:
– Nagytarcsa Sport nap, Június 11- én egésznapos rendezvényre kaptunk meghívást. A hagyományos sportok mellett drón bemutató keretében szerepelnek majd Whoop kategóriás verseny drónok és szimulátorozásra is lesz lehetőség.
– Szintén Június 11-én a Széchenyi és Edutus Egyetem szervezésében Edu Agro Drone Cup kerül megrendezésre. (9200 Mosonmgyaróvár, Feketeerdő u. (SZE Tangazdaság).

Bárányfelhős kék eget kívánunk.

Hírlevél - fejléc

Neked ajánljuk ...