Egyesületünkről

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

— DOE (Drónpilóták Országos Egyesülete) 2016

 

Rólunk

A DOE elődjét, a Magyar FPV Egyesületet azok a hobbisták alapították, akik Magyarországon úttörőként járultak hozzá a kisméretű merevszárnyú és multirotoros pilótanélküli légi járművek terjedéséhez és népszerűsítéséhez. Már akkor célkitűzéseik között szerepelt – a technikai ismeretek elsajátításán kívül – ezen eszközök törvényes alkalmazási feltételeinek megteremtése, így a kezdetektől keresték az együttműködés lehetőségét az illetékes légügyi szervezetekkel, illetve hatóságokkal.

A drónok iránt napjainkban tapasztalható megnövekedett érdeklődés, valamint számos területen történő robbanásszerű terjedésük szükségessé tették a civil szervezet átalakulását. Ma már nem kizárólag az innovatív technológia iránt érdeklődő lelkes amatőrök, hanem a professzionális alkalmazásokat gazdasági tevékenység keretében végző vállalkozások is nagy számban használják a drónokat, így a megváltozott körülményekhez kellett igazítani a DOE működését is.

A DOE – az átalakulást követően – már nem csak a hobbisták, hanem a kereskedelmi tevékenységet végző vállalkozások képviseletét is a zászlajára tűzte.

A DOE fent megfogalmazott küldetésének sikeres végrehajtásához szükséges az Egyesület működési kereteinek megteremtése, a szakmai, pénzügyi és szervezeti feltételek biztosítása. Ennek érdekében megtörténtek azok az átalakítások, amelyek megteremthetik a szervezetünk professzionális működésének alapjait. A vezetőváltásokat követően megtörtént a pénzügyi helyzet stabilizálása, a tagi hozzájárulások újragondolásával és az új tagok toborzásával. Az intézkedések eredményeként a DOE pénzügyi helyzete megerősödött, lehetőséget biztosítva a továbblépéshez.

Az elmúlt időszakban a DOE sikeres rendezvények szervezésében működött közre, amelyeken képviselte célkitűzéseit és tájékoztatta az érdeklődőket. Ezen kívül az Egyesület működésének elismeréseként számos média részéről érkezett megkeresés a drónokra vonatkozó magyarországi helyzettel kapcsolatosan. Ezek a megjelenések szintén nagymértékben hozzájárultak mind a DOE további népszerűsítéséhez, mind a célkitűzések megvalósításához. És a legfontosabb: egyértelmű sikerként könyveljük el, hogy a DOE konstruktívan és eredményesen működött közre a magyarországi drón jogszabály tervezet kidolgozásában, amely reményeink szerint hamarosan új, kedvezőbb szabályozási feltételeket biztosíthat valamennyi érintett számára.

Egyesületünk alapszabályát ide kattintva lehet áttekinteni, illetve elolvasni. 
 

 • Drónpilóták Országos Egyesülete - Tagdíj bankszámlaszáma: 16200151-18542792
  • IBAN: HU06 1620 0151 1854 2792 0000 0000
  • S.W.I.F.T. BIC: HBWEHUHB
  • Bank:  MagNet Bank Zrt.
 • Drónpilóták Országos Egyesülete - Felelősségbiztosítás bankszámlaszáma: 16200151-18542802
  • IBAN: HU06 1620 0151 1854 2802 0000 0000
  • S.W.I.F.T. BIC: HBWEHUHB
  • Bank:  MagNet Bank Zrt.
 • Drónpilóták Országos Egyesületének kivezetés alatt álló régi bankszámlaszáma: 11600006-00000000-67335701
 • Adószám: 18598487-1-13
 • Nyilvántartási szám: 01-02-0015554
 • Egyesület levelezési címe: 2039 Pusztazámor, Névtelen utca 9.

 

Egyesületünk felépítése:

Elnök

 • Tuzson Gergely / gergely.tuzson (kukac) doe.hu

Alelnökök

 • Seszták Sándor / sandor.sesztak (kukac) doe.hu
 • Molnár Zsolt / zsolt.molnar (kukac) doe.hu
 • Neuwald Tivadar / tivadar.neuwald (kukac) doe.hu

 

Ellenőrző Bizottság:

 • Rudics Attila
 • Körmendy Endre

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 

Elérhetőségek

E-mail:
gergely.tuzson (kukac) doe.hu
vagy
tivadar.neuwald (kukac) doe.hu

Facebook:
https://facebook.com/dronszabalyok
https://facebook.com/doe.hu

Levelezési cím:
2039 Pusztazámor, Névtelen utca 9.

Telefon:
+36 (70) 4505960 vagy  +36 (30) 9821368