KP index

Franky Zapata a vízen és a levegőben

Franky Zapata jet-ski versenyeken kezdte pályafutását. Létrehozott egy topcsapatot, amellyel 3 világbajnoki címet és 7 Európa-bajnoki címet nyert. Ezt követően csapatával vízi termékeket (köztük a népszerű FlyBoardot®) tervezett, gyártott és értékesített 2011 és 2019 között.

2016-ban Franky „környezetváltást” hajtott végre: a vízből a levegőbe ment a mára ikonikussá vált FlyBoard® Air első repülésével. Franky hőstettei a FlyBoard Air-en, mint például a La Manche-csatorna átkelése 2019-ben®, felkeltették a nyilvánosság, a különböző országok fegyveres erői, de az olyan befektetők figyelmét is, mint a Team Global.

A Team Global és a Zapata úgy döntött, hogy egyesítik erőiket azzal a céllal, hogy a jövő légi mobilitásának meghatározó szereplőjévé váljanak. Ahogy a mai termékek az extrém sportok és szórakoztatás felé mozdulnak el, olyan repülőgépek kifejlesztésén dolgoznak, amelyek kompatibilisek a tömegpiac igényeivel.

termékei:

JetRacer® egy forradalmian új függőleges fel- és leszálló (VTOL) gép. 10 sugárhajtómű hajtja, gyors manőverezhető gép, páratlan képességekkel. Stabil és minden időjárási körülményt toleráló, kis helyigényű (2,2mx2,0 m) biztonságos leszállást biztosító szerkezet. Repülési sebessége 250 km/h akár 3000 méter magasan 200 kg terheléssel.

FLYBOARD AIR® egy sugárhajtású deszka, amelyet a hipermobilitás lehetőségeinek bemutatására terveztek. 5 motor meghajtással teszi lehetővé a biztonságos repülést, amely azonban magas szintű tudást és kiváló fizikai erőnlétet igényel. Képes 200km/h sebességgel akár 3000 méter magasan is 10 percig száguldozni 120 kg terheléssel.

EZFLY® a FLYBOARD AIR® egyik változata, amelyet katonai vagy polgári célokra terveztek a gyors szállításra, a nehezen elérhető helyekre. Képes 150 km/h sebességgel akár 3000 méteren is 100 percig repülni. Maximális terhelhetősége 120 kg. Képzési idő 30 perc.

kép és forrás: zapata .com

Neked ajánljuk ...

Új kategória a légtérben

Tanúsítási célú veszélyes légtér Az építési és közlekedési miniszter módosította a magyar légtér légiközlekedés céljára történő kijelöléséről szóló rendeletet és új

Tovább olvasom »

MyDroneSpace app

A légiközlekedési szabályok 2021 évi változásával a hazai drónosoknak kötelező a MyDroneSpace alkalmazás használata. A repülési területet az alkalmazásban akkor is

Tovább olvasom »

UAV Forecast app

A drónosok egyik legnépszerűbb alkalmazása, amely az időjárási viszonyainak aktuális állapotát és várható jellemzőit mutatja, majd az előre beállított paraméterek (szélsebesség,

Tovább olvasom »