KP index

Szabályos Drónhasználat folyamata:

A kezdéshez elengedő a puszta lelkesedés, de tagjainkat segítjük az alapvető kompetenciák megszerzéséhez tudásmegosztás formájában, valamint közösségi előnyöket biztosítunk. 

A korábbi évekhez képest komoly szabályozás lépett életbe a drón használat tekintetében, de korántsem olyan rossz, mint ahogyan azt sokan gondolják. Mivel túlnyomó részben már nem kell értelmetlenül eseti légteret igényelni, sokkal szabadabbak a lehetőségek, de a szabályok betartása a békés együttélés feltétel rendszeréhez igazodva, mindannyiunk érdeke. Ez az útmutató arra szolgál, hogyan tegyünk eleget a kötelezettségeknek a szabad és biztonságos felhasználás érdekében. 

A nagyításhoz és a PDF fájl megnyitásához klikkelj a képre.

Regisztrálni szükséges az üzembentartót és Drónt, valamint kötelező felelősségbiztosítást is kötni kell. (ezt szabadidős célra tartalmazza a tagdíj)

Az UAS regisztráció folyamata itt “LINK”  https://www.kozlekedesihatosag.kormany.hu/hu/web/legugyi-felugyeleti-hatosagi-foosztaly/w/pilóta-nélküli-légijármű-rendszerekről-nyilvántartás-vezetése

érhető el részletesen, de mindenképpen csatolni kell a díj megfizetését igazoló iratot. Fizetési lehetőségek: banki átutalással, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által vezetett 10032000-00290713-38100004. számú számlaszámra, a közleménybe feltüntetve az Ügyfél nevét, valamint „UAS-591-RE” vagy külön, üzembentartó esetén „UAS-591-RU” megkülönböztető jelszavakat. ☺ 

-E papír – Ott az ügyfélkapuval belépés. témacsoport: légijárművekkel kapcsolatos hatósági eljárás Ügytipus: UAS eszköz, Címzett: Innovációs és Technológiai  Minisztérium ITM

-Magánszemélyek személyes megjelenéssel, készpénzzel az ügyfélszolgálaton is megtehetik (2220 Vecsés, Lincoln út 1. Quadrum Irodaház, ügyfélfogadási időpontok: Hétfő – Csütörtök 9-15 óra; Péntek 9-12 óra) 

/// kérlek ne így jelenjen meg, hanem a szöveg legyen a link és sorrend fontos  ///

UAS nyilvántartásba vétele természetes személy esetén

Dokumentumtár – Közlekedési Hatóság (kormany.hu)

UAS üzembentartó nyilvántartás vétele természetes személy esetén – (ehhez már szükséges a felelősségbiztosítás kötvényszáma)

Dokumentumtár – Közlekedési Hatóság (kormany.hu)

Cégek a cégkapun keresztül nyújthatják be az alábbi dokumentumokat:

UAS nyilvántartásba vétele jogi személy esetén

Dokumentumtár – Közlekedési Hatóság (kormany.hu)

UAS üzembentartó nyilvántartás vétele jogi személy esetén

Dokumentumtár – Közlekedési Hatóság (kormany.hu)

A regisztrációt követően a kapott regisztrációs számokat, fel kell tüntetni a modellrepülőn, drónon, vagy más UAS kategóriába tartozó repülő eszközön.

Ne felejtsétek el használni a https://app.mydronespace.hu ami szintén kötelező. Használatával kapcsolatos információkat ITT gyűjtöttük össze./ találtok. (még nincs)

Azon magánszemély tagjainknak nem szükséges külön UAS felelősségbiztosítást kötni, akik a tagfelvételi nyilatkozatban vállalják annak feltételrendszerét és ezzel az egyesület lesz a díjfizető. A kapott kötvényszámmal indítható az UAS üzembentartó regisztráció. Cégek esetében az egyesület olyan rendszert alakított ki a tagsági és felelősségbiztosítás díjainak tekintetében, hogy mérhető legyen az előny, ezzel a tagsághoz tartozó kedvezmény nagyobb, mint a tagdíj.

Weboldalunkon hírt adunk minden változásról és lehetőségről, illetve a facebook DOE felületein. link

Elérhető FAI Versenyzői licenc!

2022 Magyar FAI menete (Magyar állampolgároknak) 

https://droneracehungary.hu/hu/versenyek/fai-licensz?fbclid=IwAR3MOyMF6qT30R6-eNGeJsGIiEWFjTJeeAUnyR6SHjt8Xgsq4sKrN0CakHY

Ha ezekkel megvagyunk a lenti ábrák segítenek megérteni az alapvető elvárásokat. Kiadta az EASA :  //  >>> feltöltés alatt