KP index

Tájékoztató a biztosításról

1.) A tagoknak a DOE által a szabadidős drónozásra kötött kötelező éves légi felelősségbiztosítását egy évvel automatikusan meghosszabbítjuk, amennyiben a biztosított egyesületi tag a 2023-as tagdíjfizetési kötelezettségének eleget tett.  A tagdíj kiegyenlítése esetén a tagnak a biztosítás meghosszabbítása érdekében további intézkedést nem kell tennie, az új kötvényt a DOE megküldi. Tagdíjfizetés hiányában a tag biztosítását a DOE felmondja.

2.) Ugyanez az eljárás a kedvezményes (második, vagy sokadik drónra, illetve a gazdasági célú tevékenységre szóló) biztosítások esetén is. Ezen esetekben díjbekérőt küldünk a biztosítás meghosszabbításához, amely kiegyenlítésének elmulasztása a szerződés megszüntetését eredményezi.

3.) Az egyesületi tagok új kötelező légijármű felelősségbiztosítás igénylését a weboldalunkról (főoldal – biztosítás menüpont DOE – Biztosítás – DOE) kezdeményezhetik. Amennyiben a tag rendelkezik más biztosítónál felelősségbiztosítással, azonban élni kíván a DOE által nyújtott ingyenes, vagy kedvezményes biztosítási lehetőséggel, célszerű a más biztosítónál fennálló kötelező légijármű felelősségbiztosítását évfordulóra felmondással megszüntetni.

Biztosító partnerünk a

Neked ajánljuk ...