KP index
Hírlevél - fejléc

2022/11 – Hírlevél

DOE 2022. novemberi hírlevél

Szervezeti élet

20 éves a Hungarocontrol – 2022. november 7.

A Drónpilóták Országos Egyesületének vezetése meghívást kapott a Hungarocontrol 20 éves fennállásának évfordulójára rendezett ünnepségre. A színvonalas rendezvényre a Magyar Zene Házában került sor. Az egyesületet Sipos Márió elnök és dr. Csevár Antal alelnök képviselte. Az informális megbeszéléseken a hatóságok, a Hungarocontrol, a KTI, a Magyarországi Drónkoalíció képviselőivel, a drónpiac és a pilótaképzés kiemelkedő személyeivel folytattunk megbeszéléseket. A megbeszéléseken szóba kerültek a drónosok hétköznapjait megkeserítő problémák és azok lehetséges megoldásai. Ezeket a következő évben konferencia, vagy egyéb egyesületi rendezvény keretében kívánjuk megvitatni tagjaink részvételével a hatóságok vezetőivel, képviselőivel.

Drón az új király – konferencia 2022. november 22.

Új kezdeményezésű konferencia sorozatra kapott meghívást az egyesület, melyen első alkalommal Sipos Márió elnök vett részt. A rendezvényre 150 pedagógus regisztrált. A fő témák a pedagóguskart leginkább érdeklődő szabályozási kérdések és a drónokkal kapcsolatos lehetőségek voltak, főleg abból a szempontból, hogy ezek milyen hatással lehetnek a jövő generációjára. A konferencia levezető elnöke Örmény Georgina Viktória a GTTSZ Drón tagozatának elnöke volt, aki egyben a rendezvénysorozat fő szervezője és mozgatórugója is egyben. A rendezvényen Sipos Márió elnök is tartott előadást a drónműveletek főbb szabályairól, a szabályozás eddigi evolúciójáról, majd ezt követően játékdrónos bemutatót is rendezett a pedagógusok részére.

Mindkét rendezvényről tudósítottunk a weblapunkon is.

Tagság megújítása

A tagdíjakat 100%-ban a tagság előnyeire fordítjuk, markáns lobbi tevékenység mellett a 2023-as évre több rendezvénnyel is készülünk, amely alkalmat ad tapasztalatcserére, ismeretek megszerzésére, ismerkedésre és akár szórakozásra is. 2023-ra a tagságot a weboldalunkon lehet megújítani. Kérünk benneteket, hogy tagságotokat 2023. január 1. után küldött díjbekérő alapján és a weboldalunkon újítsátok meg. A tagsági díj akár bankkártyával a simplepay rendszerében, vagy átutalással fizethető.
A 2023-ra a kötelező légijármű felelősségbiztosítást arra a tagra tudjuk megkötni, aki befizette a tagsági díjat. A vállalkozásokra kedvezményes díjjal tudunk biztosítást kötni, amely kedvezmény általában már egy drónnál is nagyobb megtakarítás, mint a tagsági díj, ami kiemelkedő a piaci kínálatban, lehetővé téve számunkra a tagsági előnyt.
Legyen továbbra is XXI. századi hobby-d, vállalkozz az új technológia lehetőségeivel. Látogasd a weboldalunkat, kövesd közösségi oldalainkat.

Felelősségbiztosítás

FONTOS tudnivaló a felelősségbiztosítással kapcsolatban. ITT AZ IDŐ a 2023. évi felelősségbiztosítások megkötésére és a tagság megújítására. Kérjük tagjainkat, hogy nézzék meg a meglévő felelősségbiztosításuk lejáratát. A szerződés a díjfizetés elmulasztásával is megszűnik, de azt legalább 30 nappal a lejárat előtt fel kell mondani, azonban előfordul, hogy a biztosító még küldi a felszólító leveleket és a kártyás befizetéshez szükséges linket. A DOE a tagok részére kedvezményes feltételekkel köti meg a kötelező felelősségbiztosítást, hobbi célra a tagdíj tartalmazza, de az üzleti célú felhasználás esetén, továbbá a tagok második és további drónjai esetében, azonban ennek költsége a tagot terheli. A kedvezmény elérése érdekében érdemes a biztosítást az egyesületen keresztül kötni.

Online jelenlét, Védett, biztonságos WEB oldal – https://doe.hu
Valamennyi híreket az egyesület a honlapján hozza nyilvánosságra. A honlap tartalmát részben a Drónpilóták Országos Egyesülete nyílt, részben a DOE Társalgó zárt Facebook csoportban osztjuk meg, amely lehetővé teszi a korábbi bejegyzések visszakeresését is.
Drónpilóták Országos Egyesülete nyílt Facebook csoport
Bejegyzések
Hasznos útmutató drónozással most ismerkedőknek (EASA útmutató)
DJI szoftverfrissítési dátum
Mátyásföldi modellbörze
20 éves a Hungarocontroll – rendezvény beszámoló
Skydió meglepetés karácsonyra (Black Friday)
DOE Társalgó – zárt Facebook csoport
Bejegyzések
A drón az új király (beszámoló a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének
Drón Tagozatának rendezvényéről)
ARES a brit drón innováció
Autel Robotics Black Friday akciója

2023-ban is sok előnnyel és programmal építjük a közösséget, szerény tagdíjunk az összefogásunk záloga, fojtatjuk a lobbit az élhető szabályozásért.

Tagdíj bankszámlaszáma: 16200151-18542792

IBAN: HU23 1620 0151 1854 2792

S.W.I.F.T.BIC: HBWEHUHB

Bank: MagNet Bank Zrt.

Hírlevél - fejléc

Neked ajánljuk ...