KP index
Hírlevél - fejléc

2023/4 – Hírlevél

 

Szervezeti élet

Az elmúlt hónap mozgalmasan telt, március 5-én ismét egy remek Whoop verseny zajlott (underground) micro drones csapatunk szervezésében. A korábbi fotó-videópályázatunk egyik díjazottja, ezen az összejövetelen vehette át az ajándékokat.

Lobbi tevékenységünkkel egy kisebb sikert könyvelhetünk. A korábban Palkovics László (TIM) által jegyzett „távpilóta” vizsgaszabályzatra, még decemberben kifogást tettünk a Magyar Drón Koalíció oktatás munkacsoportjában, de sajnos semmilyen választ nem kaptunk azzal kapcsolatban, hogy a jelzett hibákat az illetékes döntéshozók felé delegálná a szervezet, ezért magunk írtunk, immár az ÉKM Lázár János miniszter részére levelet. Március 24. keltezéssel jelentősen átalakult a szóban forgó rendelet és Rev2 jelzéssel áprilistól elérhető a légügyi hatóság dokumentumtárában.

Engedélyt kértünk és kaptunk 2023. április 1. és 30. napja közötti időtartamra a környezetvédelmi szempontból korlátozott LHB26 légtér igénybevételére. Az engedély alapján az egyesület drónos túrákat szervez, nem csak tagjai részére, amelyekre ezen időszak alatt legalább két alkalommal, hétvégente kerül sor. Tervezünk belvárosi lehetőséget is, ám az eseti légtér szúk időintervalluma és időjárásra tekintettel, csak rövid idővel előtte tudjuk meghirdetni.

Szeretnénk felhívni tagjaink figyelmét, hogy aki még nem teljesítette az éves tagdíjfizetést, mielőbb tegye meg, mert rövidesen az éves kötelező közgyűlés is meghirdetésre kerül és a szavazáson részt venni, csak érvényes tagsággal lehet a határidő pedig az alapszabályunk szerint 03.31. (+30 nap türelmi idő). A megkötött felelősségbiztosítás díját is csak tagdíjfizetés beérkezését követően tudjuk teljesíteni szerződött partnerünk felé. Tagkártyák gyártás és postázás folyamatában vannak, azonban sok társunk adatlapja hiányos és részükre nem tudtuk megrendelni a kártyát, ezért kérjük, hogy ellenőrizzétek, hogy legalább a kompetencia tanúsítvány pdf fájl (eredeti) legyen feltöltve a tagi adatlapon. A személyes adatlap a doe.hu weboldalunkra belépést követően a jobb felső sarokban érhető el (üdv a klubban x y feliratnál) és kérjük a lehető legtöbb rovat kitöltését. Mint ismeretes a tagkártya célja, hogy a legális működést igazolja, QR kód alatt elérhető a megadott regisztrációs számok, biztosításkötvény száma és onnan is megnyitható az A1-A3, vagy A2 tanúsítvány, amely egyébként a tagkártya másik oldalára kerül nyomtatásra. Az egyesület beszerzett egy tartós címke nyomtatót, amellyel kiváló minőségű és súlytalan címkéket nyomtathatunk az UAS regisztrációs adatok feltüntetéséhez. A címke igénylése nem ingyenes, tagjaink 100,-Ft + postaköltségen igényelhetik írásban (info@doe.hu), vagy az egyesület találkozóin és programjain személyesen, maguk is nyomtathatnak címkét.

Továbbra is a piaci verseny győztese céges tagjaink számára szerződött partnerünk a Generali felelősségbiztosítás, amely díjszabása a legkedvezőbb a kategóriában. Ennek díját ugyan nem tartalmazza a tagdíj, ahogyan egy UAS eszköz esetében magán (hobbi) felhasználásra, azonban a tagdíj mértékét lényegesen meghaladja a kedvezmény, ezzel a céges tagság is egy takarékos DOE előny a megkövetelt 750.000 SDR fedezet mellett.

Várjuk további aktivitásotokat, tegyetek közzé élményeket, vagy a szabályozással kapcsolatos észrevételeket, osszatok megtapasztalatokat és lájkoljátok, amelyik bejegyzés tetszik.

Használjátok bizalommal a MyDroneSpace applikációt, csak haszna lehet a szaporodó repülések számának. Legjobb a gyakorlás, reptessetek minél többet, legyen XXI. századi hobbi, vagy a legmodernebb technológiával munkátok.

Tagdíjunk egységesen 15.000,- Ft, amely magán (hobbi) felhasználás esetén 1db UAS eszköz felelősségbiztosítás díját 2023-ban is tartalmazza.

Tagdíj bankszámlaszáma: 16200151-18542792

IBAN: HU23 1620 0151 1854 2792

S.W.I.F.T.BIC: HBWEHUHB

Bank: MagNet Bank Zrt.

Hírlevél - fejléc

Neked ajánljuk ...