KP index

A repülő autók városa

Március 2-án a Japán Hirakata városban bemutató repülést tartott a kínai repülő autógyártó cég az Ehang.

A pilóta nélküli repülést a nedves szubtrópusi városkában kétszer hajtották végre. Az első alkalommal, miután 30 méterrel a föld fölé emelkedett, a repülő autó egy ideig megállt a levegőben, 180 fokkal elfordította a repülőgép irányát, és leszállt. A második alkalommal, miután 80 kg rizzsel a fedélzeten szállt fel egy személy helyett, körülbelül 930 méteren át repült a Yodo folyó felett 5 percig.

A bemutató repülést követő szemináriumon Takashi Fushimi, Hirakata város polgármestere így szólt: „Szeretném megvalósítani Hirakatát, egy repülő autókkal rendelkező várost.”

A 2025-ben megrendezésre kerülő Oszaka-Kansai Expo előkészítéseként Hirakata City népszerűsíti a „Hirakata Expo” -t, amely kezdeményezések széles skáláját valósítja meg a helyi gazdaság újjáélesztése és az Expo által kiváltott helyi közösséghez való kötődés javítása céljából. Különösen nagy hangsúlyt fektetnek a repülő autókra, és remélik, hogy a társadalmi megvalósítás javítani fogja a helyi emberek életminőségét és új vállalkozásokat fog létrehozni.

forrás és kép: dronetribunje .jp

 

Neked ajánljuk ...