Megalakult az új elnökség (2018.12.08.)

Tisztelt DOE Tagok!
 

A legutóbbi közgyűlés csekély létszámának ellenére a Drónpilóták Országos Egyesületének új elnöksége került megválasztásra.

Alelnök Társaim nevében köszönjük szépen a bizalmat és mindent megteszünk, hogy a tagság érdekeit megfelelően tudjuk képviselni egy olyan környezetben amely folyamatosan fejlődik és egy nem kiforrott szabályozási rendszer mentén kell, hogy érvényesüljenek.

Közös társadalmi szerepvállalással szeretnénk súlyt adni az egyesületnek, így válva meghatározóvá a drónos világban, aminek szerves részei vagyunk mindannyian.

FAI World Drone Racing Championships 2018

FAI World Drone Racing Championship 2018, az első FAI által rendezett világbajnokság melyet Shenzenben rendeznek meg, 34 nemzet, a legjobb 128 versenyzőjével.
Köztük 4 honfitársunk, Bódig Krisztián, Felcsuti Norbert, Ilyés Zsolt, Kristofóri Levente.

A Magyar csapat támogatásához a Magyar Drón és Multirotoros Egyesülettel (DRH) kötött támogatási megállapodás keretében, ezt a technikai sportágat szívügyének tekintve, a Drónpilóták Országos Egyesülete (DOE) is jelentős összeggel hozzájárult.

Eseti légtér kijelölése iránti közigazgatási hatósági eljárás folyamata

A pilóta nélküli légijárművek használatát támogató, az aktuális légtér információkat és egyéb korlátozásokat tartalmazó honlap és mobilalkalmazás valamit a részletszabályokat meghatározó rendelet megjelenéséig minden esetben eseti légtér igénylése szükséges. A kérelmet 30 nappal a tervezett repülést megelőzően kell benyújtani, legfeljebb 30 napra igényelhető.
Tapasztalataink szerint a 60 napnál korábban beadott kérelmek elutasításra kerülnek azzal az indoklással, hogy "Ilyen hosszú időtávból a Hatóság nem tudja az igénybevételnek a légtérszerkezetre gyakorolt hatását érdemben értékelni."

1. A kérelem pontos kitöltése.
A légtér kiterjedésénél a WGS-84 rendszerű földrajzi koordinátákat fok, fokperc, és fokmásodperc pontossággal kell megjelölni (pl.: 46°35'28"É 19°42'45"K).

- a címre kattintva tovább olvasható -

Lépj be az egyesület tagjai közé!

Ha csatlakozni szeretnél az Egyesülethez, akkor nincs más dolgod, mint kitölteni a jelentkezési lapot és visszajuttatni nekünk, illetve kifizetni az éves tagdíjat, majd igény esetén a választott biztosítás díját.

 

magánszemélyeknek
Magánszemélyeknek, szabadidős tevékenységet folytatók részére:

A biztosítási díj: biztosítási feltételek szerint
DOE Tagfelvétel Magánszemély

kereskedelmi tevékenységet végzőknek valamint Nonprofit szervezeteknek
Cégeknek, kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozások valamint Nonprofit szervezetek részére:

A biztosítási díj: biztosítási feltételek szerint​
DOE Tagfelvétel Kereskedelmi és
 Non-profit

 

 

  • A Belépési Nyilatkozat online kitölthető a megfelelő linkre kattintva.
  • A biztosítási nyilatkozat kizárólag már meglévő tagoknak, vagy belépési nyilatkozattal együtt adható be!
  • A gazdasági társaságok számára készült űrlapon a "Belépési nyilatkozat" csak a cégre szóló adatokat tartalmazza!
  • Amennyiben pilóta is alkalmazásra kerül, úgy a "Biztosítási nyilatkozatot" is ki kell tölteni pilótánként!​
  • A kitöltött nyilatkozatot (és lehetőség szerint az átutalási megbízás elektronikus másolatát) kérjük küldd el nekünk emailben a belepes(kukac)doe.hu email címre.
  • Ha kitöltötted és aláírva visszaküldted a jelentkezési lapot, akkor kapni fogsz egy elektronikus díjbekérőt (PDF), illetve kiegyenlítés után az elektronikus számlát.

Kezeld adataidat, töltsd le a biztosítási igazolásod a DOE Connect felületén keresztül!

DOE Connect

Íratkozz fel a hírlevelünkre!

 

DOE részvételű események képekkel

Küldetésünk

A DOE küldetése

A biztonságos pilóta nélküli repüléshez szükséges műszaki-technikai, vezetési-irányítási és repülésbiztonsági tudásbázis rendszerezése és tagjai közötti megosztása; a normatív és etikai szabályrendszerek megteremtése, illetve azok kialakításában való közreműködés; az ágazat szereplői közötti egyeztetés, koordináció; a jogalkotókkal és hatóságokkal történő együttműködés.

 
 

Facebook