KP index

A legjobb dróngyártó cégek

A drónpiac kutatásával foglalkozó hamburgi Drone Industry Insights elkészítette a Globális drónpiaci elemzését. Az elemzésben, ahogy a polgári dróngyártók rangsora is mutatja, a top 5-öt a kínai vállalatok uralják. Az 5 legjobb vállalat közül három Kínában található. Az elmúlt évben a francia Parrot és az amerikai Skydio is jól teljesített, sokszínűséget hozva a top 3-ba, és elkerülve a teljes kínai dominanciát.

Nem meglepő, hogy a kínai óriás DJI továbbra is erősen tartja a markában a kereskedelmi drónpiacot, folytatva első helyét a legjobb dróngyártó cégeink infografikáján. A második hely, amely szintén megtartja helyét tavalyról, a francia Parrot dróngyártó. Az amerikai Skydio dróngyártónak sikerült jelentős részesedést szereznie rangsorban, megelőzve a kínai XAG-ot, amely 2021-ben a harmadik helyet szerezte meg. A top 5-öt felfelé kerekítve találjuk a JOUAV-ot, amely 2021-től egy helyet emelkedett, 2022-ben pedig a legjobb 5-be.

A kettős felhasználású ágazatban (kereskedelmi és kormányzati/katonai) azonban más a helyzet. A legjobb dróngyártó cégek infografikája azt mutatja, hogy az amerikai vállalatoknak sikerült uralniuk rangsort első három helyét.A két legnagyobb vállalat, az AeroVironment és az Insitu továbbra is piacvezetőként uralkodik, az Inistu pedig nagyon közel áll az első helyért. Egy másik amerikai cég, az Anduril jelentős nyereséget ért el, és egészen a top 3-ig bekerült a rangsorba, felülmúlva az izraeli Aeronautics dróngyártót. A top 5-ben az utolsó helyet foglaljuk el, az osztrák Schiebel dróngyártót találjuk

A Drone Industry Insights Globális drónpiaci jelentés 2022-2030 című kiadványa a cég oldaláról megrendelhető.

Forrás: droneii .com

Neked ajánljuk ...