KP index

ARES – a Brit drón innováció

Az UAVTEK az Egyesült Királyság szuverén, innovatív pilóta nélküli légi és földi rendszerek gyártója. Bár nálunk nem ismert, több kisebb nagyobb drónnal szerepel a piacon.
A VTOL repülésre is alkalmas FURY és BABKA elnevezésű drónjai és a multirotoros BUG nano, QUAD, HEX nevű drónok mellett az egyik legérdekesebb drónjuk a kisméretű, 1000 grammos ARES, amely maximális terhelhetősége 2,2 kg.

Kompakt és könnyen hordozható az Ares-t úgy tervezték, hogy egy taktikai felszereléscsomag külső oldalára legyen szíjazva, megőrizve a helyet és könnyen hozzáférhetővé téve azt. Legfeljebb 40 perces non-stop repülési küldetésekre telepíthető, legfeljebb 120 km/h (33m/s) sebességgel repül, maximális átviteli távolsága 3 km+ (5,8 Ghz).
Képes repülni akár 35 csomós szélsebességig (45 csomós széllökés). A vezérlőre telepített, előre programozott repülési módok, amelyek intelligens visszatérési módot kínálnak az indításhoz, teljesen autonóm küldetési képességet kínálva. A veszteségmentes zoom HD kamerával és hőkamerával felszerelt ARES páratlan vizuális megfigyelést/helyzetfelismerést biztosít nappal vagy éjszaka fényképezéssel és videóval. A felvételek biztonságosan sugározhatók több helyre.
A diszkrét, alacsony vizuális/hallható aláírással rendelkező ARES órákig képes elvégezni a rejtett megfigyelést vagy felderítést, és még a legnagyobb kihívást jelentő környezetekben is.

Forrás és kép: auvtek dot co dot uk

 

Neked ajánljuk ...

Az EHang és az AAV

Az EHang a világ vezető autonóm légijármű technológia (AAV) platformvállalata. Mottójuk szerint a városi légi mobilitás korszaka eljön. Az általuk készített

Tovább olvasom »

EHang és a drón show

Az EHang a világ vezető autonóm légijármű technológia (AAV) platformvállalata. Célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a biztonságos, autonóm és környezetbarát

Tovább olvasom »

DJI szoftverfrissítés

A DJI közzétette, hogy javítani kívánja kamerás drónjainak térképszolgáltatását. Javasolják, hogy a pilóták 2022. november 25-ig frissítsék a DJI alkalmazásokat a

Tovább olvasom »