KP index

Autel drón-drón kommunikáció a CES-en

Az Autel a január 5-én kezdődő Consumer Electoric Show-n mutatta be vállalati (enterprise) drónját az EVO Max 4T-t.

Az Autel EVO Max 4T-t a biztonságra és a megbízhatóságra tervezték, minden oldalról akadályérzékelő érzékelőkkel, valamint elakadásgátló és interferenciagátló technológiával. A drón teljes 720 fokos akadályelkerüléssel rendelkezik a binokuláris látórendszereknek és a milliméteres hullámú radartechnológiának köszönhetően. Az Autel azt állítja, hogy ez lehetővé teszi az EVO Max 4T számára, hogy fél hüvelykig nyomon kövesse az objektumokat.

Az EVO Max 4T gyors, 15 másodperces felszállási szekvenciával büszkélkedhet, és a fel- és leszállás akár 27 mérföld / óra szélsebességet is képes ellenállni. Ezenkívül IP43-as időjárási besorolása azt jelenti, hogy még az ideálisnál kedvezőtlenebb időjárási körülmények között is a levegőben maradhat. A robusztus drón lenyűgöző 42 perces maximális repülési időt és 12.4 mérföldes átviteli tartományt is kínál, 23,000 XNUMX láb szolgálati plafonnal. Ráadásul olyan területeken is támogatja a navigációt, ahol a GPS nem érhető el. Amikor nincs a levegőben, az EVO Max 4T összecsukható a könnyű szállítás érdekében.

A gép lehetővé teszi a 3D-s jelenet rekonstrukciót, az ipari ellenőrzést és a földmérést, amelyhez EVO Max 4T az Autel Autonomy motorjával rendelkezik. A környező pontokra vonatkozó adatok gyűjtésével az EVO Max 4T képes valós időben megtervezni a 3D-s repülési útvonalakat. Ez a funkció akkor is működik, ha összetett környezetben repül, például erdőkben vagy épületek között. Ezenkívül az új drón AI felismerő technológiával is rendelkezik, amely képes azonosítani és nyomon követni a konkrét célokat. Az Autel rámutat, hogy ez a funkció különösen hasznos a bűnüldözési alkalmazásokban. A biztonságot szolgáló alkalmazások másik áldása a drón elakadásgátló és interferenciaellenes repülésvezérlő moduljai és algoritmusai. Ezeket az RFI, EMI és GPS hamisítás ellensúlyozására tervezték.

A drónt az Autel SkyLink 3.0 rendszer vezérli, amely hat antennát, négy frekvenciasávot, titkosítást és opcionális 4G kapcsolatot tartalmaz. A rendszer kevesebb, mint 150 ms késleltetést és valós idejű 1080p60 videoátvitelt kínál. Az EVO Max 4T számos intelligens funkciót is kínál, beleértve a 3D-s repülési útvonalakat, a PinPoint módot, a csapatmunkát, a sokszög küldetést, az útpont küldetést és a ferde fényképezést.

Az Autel EVO Max 4T bemutatta az új A-Mesh rendszert is. Ez a technológia lehetővé teszi az autonóm drón-drón kommunikációt és együttműködést. Mivel a rendszer hálós, nem pedig lánc alapú, a drónrendszer önállóan helyreállhat, ha a rendszerben lévő egyik drón meghibásodik. Az A-Mesh rendszerben lévő összes drónt egyetlen pilóta vagy pilóták egy csoportja irányíthatja.
Az EVO Max 4T rendkívül rugalmas képalkotó rendszerrel rendelkezik, 4K 50 megapixeles széles látószögű kamerával, 48 MP-es zoomkamerával, hőkamerával és lézeres távolságmérővel. A széles látószögű kamera 85 fokos látómezőt biztosít egy 23 mm-es objektívvel. A zoom kamera 8K 10x optikai zoomot kínál 160x maximális hibrid zoommal. Rekesztartománya f/2,8 és f/4,8 között van.

forrás: videomarker .com
kép: autelrobotics .com

 

 

 

 

Neked ajánljuk ...