KP index

DJI feketelistára helyezésének következményei

A globális piacvezető DJI egyre intenzívebb nyomás alá kerül az Egyesült Államokban. Az egymást követő szövetségi és állami intézkedések tiltják be a gyár termékeinek hivatalos használatát. A feketelista hatására a DJI 70%-s piaci részesedése az 50% közelébe esett.

Az amerikai Drónszolgáltatók Szövetsége megkérdezte tagjait, akik kétharmada azt mondta, hogy felhagyna az üzleti tevékenységgel, ha nem férne hozzá olyan drónokhoz, mint a DJI. A DJI termékek amerikai gazdasági hatása 2023-ban 116 milliárd dollárt tett ki.

Donald Trump elnökjelölt a programbeszédeiben belengette a 2018-ban meghirdetett vámháborúját továbbfolytatását. Már kilátásba helyezte a minden országra kiterjedő 10%-os vámtarifa egyoldalú bevezetését, amely Kína viszonylatában 60%-os lenne. Emellett mind ismeretes a csúcstechnológia Kínába irányuló exportjának ügyében már 600 kínai technológiai cégnek csak hatósági engedéllyel lehet amerikai fejlett technológiát eladni. Ez a kereskedelmi háború, ha kiegészül a 60%-os vámmal, akkor az megpecsételné a DJI amerikai sorsát.

forrás és kép: dronedj.com

Neked ajánljuk ...