KP index

Eseti légtér változás

Újabb változások léptek hatályba az eseti légtér igénylésének menetében. Az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogram (ÁNYK) március 21-én új verziószámra váltott. A nyomtatványokat ettől a naptól csak a V 3.33-as verziószámú keretprogrammal lehet beküldeni.
Az ÁNYK keretprogram nem frissül automatikusan, így azt ismételten le kell tölteni és újra kell telepíteni. Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) program – Nemzeti Adó- és Vámhivatal (gov.hu)
Amennyiben a korábbi nyomtatványok eltűnnek az újratelepítéssel, akkor a HM Légügyi Hatóság nyomtatványait is le kell újra tölteni. Honvédelmi Minisztérium Állami Légügyi Főosztály – Kezdőlap (gov.hu) Az innen letöltött *.jar állományok a rákattintásuk során, ha nem épülnek be az ÁNYK keretprogramba a szerviz menüpontban a telepítés funkcióval lehet újra telepíteni.
Az utóbbi időben többször előfordult az AVDH azonosítással is probléma, amely a beadás sikertelenségére vezet. Azt, hogy éppen van-e hiba a rendszerben, az Ügyintézés szabadon (magyarorszag.hu) oldalon lehet ellenőrizni.

Neked ajánljuk ...