KP index

DJI Waypoint repülés

A dronexl.co drónrajongója Russ közreadta tapasztalatait a DJI drónok legerősebb funkciójáról az útpont kijelöléses repülésről. Szerinte abszolút megváltoztatja a repülés élményét mindazok számára, akik lenyűgöző légifelvételeket szeretnének készíteni.

A waypoint repülés lehetővé teszi, hogy a távpilóták előre programozzanak repülési útvonalakat, felszabadítva a tartalomkészítéshez a „végtelen lehetőségek” világát. A „waypoint missing” a kijelzős távirányító bal oldalán egy kis balra néző „s” ikonnal kezdhető. Koppints rá és máris megkezdheted a waypoint mission tervezését. A C1 gomb megnyomása, vagy a nyílra majd a „+” jelre koppintással lehet kijelölni a repülési pontokat. A drón minden útponton rögzíti a magasságot, pozíciót és a kardánmagasságot. A pontok beállításával egyedi útvonal hozható létre, amely bármikor megismételhető. Mire jó?

Az átalakulás időbeli dokumentálása: Az útpontok kijelölésével történő ismétlő repülések jó lehetőséget nyújtanak egy hely fejlődésének bemutatására. Vegyünk például egy építkezést. Az útpontok segítségével pontosan ugyanazokból a szögekből filmezhet hetek, hónapok vagy akár évek alatt.

Magabiztos navigálás szűk helyeken: Az útpontok rendkívül hasznosak, ha kihívást jelentő környezetben filmezel, például egy vonatállvány bonyolult vasrácsában. Ha előre meghatározza az utat, akkor az ütközéstől való félelem nélkül kaphatja meg ezeket a merész felvételeket.

Kézremegés és kézmozgás nélküli hosszú repülési útvonalak: Amikor megpróbálja elkészíteni a tökéletes hosszú felvételt, a legkisebb kézremegés tönkre teheti a felvételt. Az előre beállított útvonal biztosítja, hogy a drón zökkenőmentesen mozogjon, a távpilóta bizonytalansága, vagy kézremegése, nélküli felvételekkel.

Komplex légi szekvenciák elérése: A szakemberek számára, különösen az ingatlanvideózásban, az útpontok segíthetnek dinamikus minták létrehozásában, amelyek megragadják a figyelmet. Több drónfunkció egyidejű vezérlésével olyan felvételeket érhet el, amelyek manuálisan szinte lehetetlenek lennének. Például az ingatlanhirdetések legelbűvölőbb légi felvételei közül néhányat valószínűleg útpontok segítségével készítettek.

DJI Waypoints Tutorial 2023 + 4 Methods to Use for Epic Drone Videos! – YouTube

Neked ajánljuk ...