KP index

Drónok a vadászgépek közelében

F16-os és F-35-ös vadászgépek pilótái 2022. októbere és 2023. júniusa között 22 esetben találkoztak a légterükben drónnal, egy esetben pedig ütköztek.

Az amerikai légierő pilótái által az Arizonai légtérben észlelt drónokkal való találkozásukat egy tv társaság nyomozó egysége tárta fel. Az észlelések túlnyomó többsége egy katonai légibázis 100 mérföldes körzetében történt.

A találkozásokra tiltott légtérben került sor, amelyeket a légierő pilótaképzésre és érzékeny földi gyakorlatokra használ. Az ismert ütközésre 20000 láb magasságában került sor, amely jóval meghaladja a legtöbb fogyasztói drón képességeit és túllép azon a határon is, amelyet a hétköznapi állampolgárok az izgalmak keretén belülinek tartanak. Az ütközés ellenére sérülés nem történt. A feltételezések szerint a titokzatos drón üzemeltetője feltételezhetően katonai drónfejlesztők terméke lehetett.

Forrás és kép: dronedj

Neked ajánljuk ...

Eseti légtér változás

Újabb változások léptek hatályba az eseti légtér igénylésének menetében. Az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogram (ÁNYK) március 21-én új verziószámra váltott. A

Tovább olvasom »