KP index

NERO Poli az új vízmintavevő rendszer

Az ausztrál Sphere Group technológiai vállalat új drónalapú vízmintavevő rendszert indított Nero Poli néven, amely akár négy különálló mintát is képes biztosítani egy menetben, miközben rögzíti a mintavételi helyek élő hőmérsékleti értékeit. A cég szerint a Nero Poli a DJI Matrice 300 (M300) RTK és Matrice 600 (M600) drónok alá szerelhető a dobozból.

A Sphere Group új légivíz-mintavevője lehetővé teszi, hogy egyetlen művelet során akár négy 250 ml-es mintát is lehessen venni minimális szennyeződéssel. A Nero Poli legfeljebb 3 méter mélységben képes vízmintákat gyűjteni, és 1 liter / perc sebességgel képes mintát venni.

Hatalmas előrelépés a vállalat korábbi vízmintavevőjéhez, a Mia-hoz képest, a 11 100 dolláros Nero Poli önálló, akkumulátorral működő távirányítót használ, amely lehetővé teszi, hogy a dróntól függetlenül vezérelhető legyen. Ezenkívül egy hőmérő van beépítve a mintavevő tömlő végébe. Ez lehetővé teszi az ellenőrök számára, hogy élő hőmérsékleti értékeket kapjanak a mintavételi helyekről. És abban az esetben, ha repülés közben vészhelyzet lép fel, ez a tömlő távolról leválasztható az önálló távirányítóval, így mind a vízmintavevő, mind a drón biztonságban van.

forrás és kép: dronedj dot com; nerosampler dot com

Neked ajánljuk ...

Az EHang és az AAV

Az EHang a világ vezető autonóm légijármű technológia (AAV) platformvállalata. Mottójuk szerint a városi légi mobilitás korszaka eljön. Az általuk készített

Tovább olvasom »

EHang és a drón show

Az EHang a világ vezető autonóm légijármű technológia (AAV) platformvállalata. Célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a biztonságos, autonóm és környezetbarát

Tovább olvasom »