KP index
Hírlevél - fejléc

2021/12 – Hírlevél

Szervezeti élet: A bírósági végzés alapján az Elnökség átvezettette a változást az egyesület számlavezetését végző MagNet Banknál, így ki tudtuk fizetni az immár közel egy éve elhúzódó és fenyegető tartozásokat (könyvelés, számlázz.hu szolgáltatás, ügyvédi díjak stb.) Az év bankja díjban többször is jeleskedő Erste Banknál nem tudtuk átvezetni a változásokat, mivel ott nem tudtak a számunkra időpontot adni, csak személyes megjelenéssel tudnak ügyet intézni és a bírósági végzés ellenére külön igazolást kérnek az egyesület létezéséről. Na ennyit a digitális bankról. Szerencsére itt csak egészen kis összeg áll az egyesület rendelkezésére és a számla megszűntetése lenne a cél. Az elnökség intézkedett a változások átvezetése iránt a szamlazz.hu, a SimplePay rendszerben. 2022 évi tagdíjak: Több új belépő tagunk is van, akik nem kaptak díjbekérőt a tagsági díj fizetésére és a régi tagoknak sem küldtünk ki díjbekérőket. Ennek oka, hogy a decemberben meghirdetett és január 12. és 16. (megismételt) közgyűlés napirendje az alapszabály módosítása lesz. A meghívókat a tagok részére megküldtük és a honlapon is közzétettük. A főoldalon szerepel az alapszabály módosításának tervezete is, amelynek lényeges pontjai az alábbiak:
  • az FPV jelleg módosítása pilóta nélküli légijárműre;
  • módosul a székhely és a honlap címe (túlrégi és nem használt domain bejegyzés miatt);
  • tagsági formák és tagdíjak egységesítése;
  • tagfelvételi eljárás pontosítása;
  • módosul a kizárási lehetőség súlyos, vagy többszöri repüléssel kapcsolatos jogszabálysértő magatartás esetén;
  • az egyesület szerveinek kiegészítése felügyelőbizottsággal és annak szabályaival;
  • az egyesület elnökségének aktualizálása;
  • elnökségi tagok számának módosítása és az elnökségi ülés szabályainak módosítása;
  • költségtérítés, tiszteletdíj szabályai
Megszüntetjük a pártoló tagsági formát, mivel a korábbi, nem bejegyzett változások egyenlőtlensége, jogsérelmet okozott a tagságnál. Alapkövetelményként szeretnénk elérni a tagság pilótavizsgáját (legalább az A/1-A/3 kategóriát), mivel az egyesület nevében is drónpilótáknak tartjuk magunkat és az egyesület tagjai legyenek drónpilóták, ezzel is emelve az egyesület presztízsét. (Mindenkinek segítünk levizsgázni.)
Tagság: Az elmúlt években sokan csatlakoztatok közösségi előnyökért az egyesülethez, ezután pedig reméljük, hogy még többen leszünk és a növekvő közösség még több előnyhöz juthat a számok erejével. Megjelenés: A Facebook oldalon – Drónpilóták Országos Egyesülete és a DOE Társalgó Várjuk további aktivitásotokat, tegyetek közzé drónozással, drónokkal, szabályozással kapcsolatos élményeket, eseményeket, tapasztalatokat és lájkoljátok, amelyik bejegyzés tetszik, hogy mi is ebbe az irányba keressük a jövőben témáinkat, programjainkat. Szakmai tevékenység: Elindítottunk egy nagyobb fejlesztést a weboldalunkkal kapcsolatban. Az oldal egy jelentősen megújítandó felületen van, amelynek egyes funkciói jelenleg használhatatlanok. (pl. elektronikus szavazás, e-közgyűlés stb.) Mivel a honlapnak van ellenőrzéssel látogatható tagi felülete és elnökségi szavazófelülete is, amely közvetlen kapcsolatban áll a tagi és a hírlevél adatbázissal, a díjbekérő és számlázási rendszerrel, ezért a honlap megújítása jelentős erőfeszítéseket igényel. Áttekinthető, informatív, látványos és megbízható rendszert kívánunk megvalósítani. A korábbi rendszer fejlesztésében jeleskedő Rudics Attila az új fejlesztést már nem tudta vállalni, azonban ő is új rendszer bevezetését javasolta. -A Magyar Drón Koalíció összeállította szakmai javaslatait, amelyet a nyilvánosságra hozatalát  követően mi is ismertetünk.
 
Title
 
   Az Elnökség dolgozik azon, hogy a 2022-es évben az egyesület közösségi élményeket is tudjon nyújtani, továbbá szakmai segítséget a kompetencia tanúsítványok megszerzéséhez, a szabályos repülésekhez. Hamarosan ismertetni fogjuk az elkészült éves programtervezetünket. Kötelező felelősségbiztosítás: Idén is jelentős kedvezménnyel tudunk kötelező felelősségbiztosítást kötni a Groupama Biztosítónál, amit az vehet igénybe, aki 2022-re megújítja tagságát. Továbbá az egyesület tagjainak egyedülálló lehetőségeket is kínálunk majd, valamint német biztosítóval az egyesület tagjai részére magasabb minőségű felelősségbiztosítás megteremtése érdekében már egyeztetünk. Fontos változás: Megújult a MyDroneSpace felület, ezért az applikációt frissíteni szükséges, mind Android és iOS rendszeren. Amennyiben hibaüzenetet kaptok, szükséges a GoodID applikációt is frissíteni, mely ellenőrzést végez és csak konzisztens adatokkal lehet az alkalmazásba fiókot regisztrálni. Amennyiben nem megfelelőek az adatok, új fiókot kell a helyes adatokkal regisztrálni. Az igazolványok képei alatt a személyes adatokat érdemes ellenőrizni (nem látható néhány készüléken, görgetni szükséges).
Hírlevél - fejléc

Neked ajánljuk ...