KP index

Soha többet (?) DJI Aeroscope

A DJI, a világ legnagyobb kamerás dróngyártója csendben beszüntette drónérzékelő- és figyelő rendszerének, a DJI Aeroscope-nak a gyártását.

A DJI AeroScope-ot először 2017-ben mutatták be Washingtonban. Úgy fejlesztették ki, hogy gyorsan azonosítsa a drónok kommunikációs kapcsolatait, és valós idejű repülési adatokat gyűjtsön, például a repülési állapotot és az útvonalakat. A drónfelismerő rendszert fix és mobil változatban is elérhetővé tették. Ezeket kormányzati szervezetek, valamint magánvállalkozások használták, hogy megakadályozzák az illetéktelen drónok belépését az érzékeny területekre, mint például repülőterekre, az atomerőművek és más kormányzati infrastruktúrák közelébe.

A leállítására vonatkozó döntést két tényező motiválhatta.

Először is, a drón felderítési funkciót úgy tervezték, hogy segítse az Egyesült Államok biztonsági érdekeit; azonban az amerikai biztonsági ügynökségek folyamatosan támadták a DJI-t, ami megfontolandóvá tette, hogy továbbra is támogassák ezt a lehetőséget.

Másodszor, a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) kidolgozta a távoli azonosítóra vonatkozó szabványát. Ez azt jelenti, hogy az FAA más kormányzati szervekkel és bűnüldöző szervekkel együtt képes lesz észlelni és nyomon követni az Egyesült Államok légterében repülő drónok többségét a DJI eszközei nélkül.

Forrás: dronexl. com

kép: dji .com, heliguy. com

 

Neked ajánljuk ...